Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Visar 1-9 av 9 träffar
 

Bli Paralegal - Hitta din utbildning på Studentum.se

Vad gör en paralegal?

Paralegal är en känd yrkestitel främst i USA och Storbritannien. I Sverige är den inte lika vanlig, men helt klart på framåtmarsch. Juristassistent är däremot vanligare, men innebär egentligen samma slags arbete. Arbetet som paralegal är väldigt ansvarsfyllt och utvecklande och passar dig som är social, har lätt för att ha kontakt med människor, är självständig, har god datorvana och kan prata bra svenska.

Hur blir jag paralegal?

För att bli Paralegal finns det många olika YH-utbildningar att välja på. Utbildningarna till juristassistent brukar vara ungefär tvååriga och ger dig all kunskap och kompetens du behöver för att jobba som kvalificerad juridisk assistent i både privat och offentlig sektor.

Att jobba som paralegal

Det finns många vägar att välja för dig som är utbildad till paralegal. Först och främst kan du välja om du vill jobba i privat eller offentlig sektor. Du kan exempelvis jobba som domstolssekreterare och beredningssekreterare inom domstolsväsendet. Vill du hellre jobba inom en advokatfirma kan du få titlar som paralegal, juristassistent, advokatsekreterare och administratör.

Arbetsuppgifterna är många och variationen är stor beroende på vilken arbetsplats du hamnar på. Det är bara du som kan bestämma hur långt du vill gå.

Jämför dina favoriter