Folkhögskoleutbildning

Konst – Grundutbildning

Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
6 400 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
6 400 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Konst – Grundutbildning

Gå en grundutbildning inom konst!

Upptäck ditt eget konstnärliga uttryck! Under ett oförglömligt år får du prova på olika konstnärliga tekniker, utveckla ditt konstnärliga språk och jobba med roliga teman och projekt. Vår grundutbildning vänder sig till dig som är nyfiken på konst och kultur och har en vilja att utvecklas kreativt.

Internat på Wik

Vill du bo på skolan under din studietid?
Vårt internatboende finns till för dig som vill ha närhet till ateljéerna och gemenskap.

Region Uppsala folkhögskola har internatboende på Wik för dig som vill bo på skolan under tiden du studerar på Wik. Internathusen Horn, Sparre och Bielke ligger inbäddade i lummig grönska bakom skolhuset. 

Läs mer på skolans hemsida för information om internatboendet. 

För mer information om Konst – Grundutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Uppsala Län

Så ansöker du

Förkunskaper

Det finns inget krav på tidigare erfarenheter inom konst för att ansöka. För att gå utbildningen behöver du ha gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper från annan utbildningsform. Efter utbildningen kan du söka vidare till skolans konstnärliga fördjupningsår. Ditt intresse, din motivation och din vilja att utvecklas är det viktiga.

Ansökningskriterier

  • Ha fyllt 18 år
  • Fullständigt gymnasium eller motsvarande
  • Fullständigt ifylld ansökan i SchoolSoft, inklusive referensperson
  • Intervju

Att skicka med i ansökan

  • Personligt brev
  • Referensperson
  • Betyg
  • Arbetsprover: en teckning eller målning + ett arbetsprov i valfri teknik (exempelvis film, foto eller dokumenterad skulptur).

Om antagning

När vi har tagit emot din ansökan så går vi igenom ett antal steg. Senast den 20 maj får du ett antagningsbesked från oss som du behöver tacka ja eller nej till. 

Intervju

Efter att vi fått din ansökan kommer du att kallas till en obligatorisk intervju. Intervjun är till för att du ska få veta mer om hur det är att studera hos oss samtidigt får vi veta något mer om dig.

Urval

I urvalet tittar vi på arbetsprover, intervju, engagemang och gruppsammansättning. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till skolan. 

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs kommer du ha kunskap om olika tekniker och metoder inom bild och form, inblick i konstteori och kulturorientering samt ha utvecklat din förståelse för den egna gestaltningsprocessen. Kursen ger en bra grund för fortsatta studier inom konstområdet. 

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg på de moment som ingår i utbildningen. 

Kostnader

Deltagaravgiften är 3 200 kronor per termin. I denna avgift ingår workshops, försäkring, kopieringskostnader och vissa studiebesök. Kostnad för egen förbrukning tillkommer samt kostnad för studieresa. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Resa

På vårterminen gör vi en gemensam resa till Berlin. Resan kostar cirka 6 000 kronor. Vi bokar resa och boende gemensamt. Kostnaden för resan ingår inte i terminsavgiften. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konst – Grundutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Region Uppsala folkhögskola

Hos oss får du en unik form av vuxenutbildning där fokus ligger på dig, dina intressen och dina förutsättningar. Här är du med och skapar din utbildning tillsammans med kurskamrater och lärare. Region Uppsala folkhögskola finns på fyra olika studieplatser...

Läs mer om Region Uppsala folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights

Kursinnehåll

Under den två terminer långa utbildningen kommer du få jobba med olika konstnärliga uttryck. På höstterminen arbetar vi med konstnärliga tekniker, material och metoder som teckning, måleri, skulptur och rumslig gestaltning. I utbildningen ingår orientering i samtidskonst och konsthistoria för att du ska få kännedom och förståelse för konstens uttryck och språk. Vårterminen är fylld av olika workshops och ett fritt projektarbete som presenteras i en utställning på Wikdagen.

I undervisningen ingår också gruppsamtal om det egna skapandet. Seminarieformatet integreras i undervisningen för att stödja ditt konstnärliga skapande, där dialogen blir en central del. Vi ser samtalen som en viktig del av utbildningen och en möjlighet för dig att hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen. I undervisningen kommer du att möta ordinarie lärare samt ett flertal inbjudna gästlärare.

Under vårterminen gör vi en studieresa till Berlin, där du kommer att få utforska konstens rika värld genom besök på gallerier, museer och konstnärsateljéer. Detta ger en unik möjlighet att fördjupa dig i konstens puls och inspireras av den dynamiska konstscenen i en av Europas mest kreativa städer.