Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Är du intresserad av människan i arbetslivet? På programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor lär du dig att identifiera, analysera och hantera personal- och arbetslivsrelaterade problem. Du får fundera kring hur du i din yrkesroll kan arbeta med kompetensförsörjning: som att rekrytera, behålla och utveckla personal. Hur samspelar individ, grupp och organisation? Vilka faktorer i en organisation påverkar personalarbetet? Frågorna är exempel på områden som behandlas under utbildningen.

Programmet är uppbyggt av en obligatorisk del och en valfri där du väljer att fördjupa dig i något av ämnena sociologi med inriktning mot arbetsliv, organisation och personal eller pedagogik med inriktning mot vuxna och arbetsliv eller psykologi. Personal- och arbetslivsfrågor omfattar ett brett område av arbetsuppgifter och återfinns inom arbetsmarknadens alla sektorer.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med pedagogik, sociologi eller psykologi som huvudområde.

Personal- och arbetslivsfrågor omfattar ett brett område av arbetsuppgifter och återfinns inom alla arbetsmarknadens sektorer. Några exempel på arbetsuppgifter är personalplanering och rekrytering, utbildningsplanering, kompetensutveckling, organisationsutveckling, förhandlings- och utredningsverksamhet, information och personalsocialt arbete.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights