Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i matematik - Tillämpad matematik och statistik

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Tycker du om matematik och vill använda dina kunskaper för att lösa tillämpade problem? På inriktningen tillämpad matematik och statistik på masterprogrammet i matematik kommer du att lära dig avancerade metoder för modellering inom naturvetenskap, teknologi och ekonomi. Då lärarna på programmet också är aktiva forskare kommer du även att ha goda möjligheter att fördjupa dig i de teoretiska aspekterna av tillämpad matematik och statistik.

Masterprogrammet i matematik har tre inriktningar: Matematik, Finansiell matematik samt Tillämpad matematik och statistik. Inom alla tre inriktningar har du möjlighet att välja kurser och fördjupning efter intresse och på det sättet få en unik utbildningsprofil.

Programmet, som ges på engelska, leder till en naturvetenskaplig masterexamen (Master of Science, 120 credits) med matematik som huvudområde.

Om du väljer att arbeta utanför akademin finns det goda möjligheter till en framgångsrik karriär. Det vanligaste yrket bland våra tidigare studenterär aktuarie. Andra vanliga titlar är biostatistiker och systemutvecklare. Vidare jobbar många som olika slags analytiker. Ett nytt yrke som är på uppgång är data scientist.

Våra alumner finns på företag som Combient, Spp, Swedbank, Skandia liv, Statistiska centralbyrån, Elekta, Uppsala Clinical Research, Regionalt cancercentrum, Max Matthiessen, Prover, NetEnt, Försvaret, First Derivatives, Itiviti, Accenture, Qliro, ÅF, Göteborg Energi och många fler. Många av våra alumner har gått vidare till forskarstudier, både i Sverige och utomlands. Några av våra alumner har också gått vidare till forskarstudier, både i Sverige och utomlands.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp matematik och kurser i sannolikhetsteori, programmeringsteknik och numerisk analys om sammanlagt 20 hp.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights