Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning

Linnéuniversitetet, i Växjö
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Den teknologi vi använder i dagens moderna samhälle baseras i allt större utsträckning på matematiska modeller och beräkningar.Programmet vänder sig till dig som är intresserad av matematik och som vill använda dina kunskaper för problemlösning och för att utveckla nya modeller. Det ger även möjlighet till en akademisk karriär. Programmet har tre inriktningar, vilka samtliga avslutas med ett masterarbete.Analys och matematisk fysik: Ger en gedigen utbildning i matematik med inriktning mot matematisk fysik. Innehåller bl.a. kurser i komplex analys, distributionsteori och partiella differentialekvationer.Algebra med kryptering och kodning: Du läser allmänna kurser i matematik och modellering samt inriktningskurser inom algebra, talteori, kryptering och kodningsteori.Matematisk statistik och finansmatematik: Du läser kurser i matematik och modellering, men tränas också i stokastiskt tänkande och statistiska färdigheter. Innehåller bl.a. kurser i stokastisk analys och försäkringsmatematik.Vi har även ett utbytesavtal med University of Insubria i Como, Italien, som erbjuder ett motsvarande program. Detta ger dig tillgång till ett stort utbud av kurser att välja mellan. Möjligheten finns också att studera en eller två terminer i Como utan några studieavgifter för att plocka ut en så kallad double degree, dvs. en examen från två olika universitet, vilket kan vara meriterande ifall du funderar på en internationell karriär.
För mer information om Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen omfattande 180 hp eller motsvarandeMinst 90 hp i matematikEngelska 6 eller motsvarande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights