Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i elektriska framdrivningssystem

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Elektrifieringen av transportsektorn sker nu. Vill du vara en del av denna förändring? Masterprogrammet i elektriska framdrivningssystem ger dig expertis inom elektromobilitet och tekniska färdigheter för att möta behoven från en fordonsindustri i ständig utveckling. Uppsala universitet erbjuder tillsammans med partners från branschen ett unikt program med specialkurser i elfordon som förbereder dig för ett framtida jobb inom samhällets elektrifiering.

Uppsala universitet bedriver forskning inom el, elektromobilitet och förnybar energi i nära samarbete med industrin. Under programmet kommer du att komma i kontakt med några av de största företagen i svensk industri genom studiebesök. Du kommer även att få träffa representanter från branschen vid gästföreläsningar. Under programmet får du möjligheter till examensprojekt och projektkurser inom industri och forskargrupper. Uppsala har målet att bli fossilfritt till 2030, vilket gör det till den perfekta platsen att experimentera och utveckla nya lösningar inom elektromobilitet.

Behovet av välutbildade ingenjörer och tekniker med expertis inom elektrifiering av transportsektorn ökar - både i Sverige och utomlands. Studenter med en masterexamen i elektroteknik är mycket attraktiva i Sverige och internationellt eftersom programmet ger dig en ny unik profil och uppsättning färdigheter som förbereder dig för att ta ledningen inom bilindustrin.

Med en masterexamen inom elektriska framdrivningssystem kan du arbeta som projektledare i konsultföretag, designtekniker inom fordonsindustrin, forskare vid universitetet eller projektkoordinator i den offentliga sektorn.

Programmet ges på engelska.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom elektronik, automationsteknik, mekatronik, energiteknik eller teknisk fysik. Dessutom krävs: 25 hp matematik (inklusive linjär algebra), 15 hp elektrisk kretsteori, elkraftteknik, elektrisk fältteori ochelektronik samt praktisk erfarenhet av laborativt arbete och förmåga att använda datorbaserade beräkningshjälpmedel, t.ex. MATLAB. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights