Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
240 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
240 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Gotlands Län

Om utbildningen

Vill du arbeta som lärare i förskoleklass och årskurs 1-3 eller i årskurs 4-6? Då är grundlärarprogrammet rätt utbildning för dig. Du får kunskaper och redskap för att fånga upp och väcka barns nyfikenhet och lust att lära. Under utbildningen fördjupar du dina ämneskunskaper och tränar på att planera och hålla egna lektioner.

Programmet ges med två inriktningar: förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 respektive grundskolans årskurs 4-6.

Du studerar de ämnen som du kommer att undervisa i. I inriktningen mot de yngre barnen läser du ämnen som svenska, matematik, engelska, naturorienterande ämnen och teknik, samhällsorienterande ämnen och praktisk-estetiska ämnen. I inriktningen mot de lite äldre barnen ingår svenska, matematik och engelska. Under programmet ingår även verksamhetsförlagd utbildning som du gör på en skola.

Båda inriktningarna ges i Uppsala med start höst- och vårtermin och i Visby med start hösttermin. När du läser programmet i Visby kan undervisning på distans förekomma.

Programmet leder till en grundlärarexamen med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 eller i grundskolans årskurs 4-6.

Behovet av välutbildade lärare finns ständigt då antalet barn i skolåldern ökar. Möjliga karriärvägar är att söka tjänst som förstelärare eller att handleda lärarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning. Du kan också gå vidare till att utbilda dig till rektor. Utbildningen ger även behörighet till forskarutbildning i didaktik.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Grundlärarexamen, Grundlärarexamen, avancerad nivå
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights