Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Teknik och matematik

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
330 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
330 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Ämneslärarprogrammet vid Uppsala universitet ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad lärare i framtidens skola. Som lärare i gymnasiet utvecklar du ungdomars förmåga till att söka efter, självständigt värdera och bearbeta kunskap. Med dig får du färdigheter i att leda en klass, att lära ut och kunna skapa en meningsfull undervisning.

Att jobba som ämneslärare innebär att du gillar kombinationen kunskap och att lära ut, samt vill ha ett socialt yrke där du träffar många människor. Dessutom är du med och påverkar framtiden och bidrar till en bättre värld.

Låt ditt intresse styra när du väljer vilka ämnen du vill undervisa i. Det finns ett tiotal ämnen inom språk, humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap att välja mellan. Beroende på vilka ämnen du har i din examen finns även möjlighet att arbeta i grundskolans årskurs 7-9.

Programmet leder till en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan om 300 eller 330 högskolepoäng beroende på vald ämneskombination.

En examen från ämneslärarprogrammet ger dig de redskap som behövs när du arbetar som lärare och ledare i klassrummet. Som lärare har du ett av världens viktigaste jobb och behovet av välutbildade lärare finns ständigt. Utbildningen kan planeras så att den ger dig behörighet att söka forskarutbildning.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Matematik 4 eller Matematik E, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen, Ämneslärarexamen, avancerad nivå
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights