Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot ambulanssjukvård

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Fördjupade kunskaper inom ambulanssjukvård och omvårdnad är lika aktuellt för dig som arbetar inom äldrevård som inom akut- och ambulanssjukvård. Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla kommunikation och teamarbete, fatta självständiga beslut om relevanta omvårdnadsåtgärder i olika och ofta akuta situationer, före och under transport, vid överlämnande och rapport, samt att leda, samverka och prioritera vid allvarliga skadehändelser. I programmet fördjupas kunskaper, färdigheter och professionellt förhållningssätt inom ambulanssjuksköterskans kompetensområde. Innehållet omfattar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier som integreras i studieuppgifter, övningar, simulering i ambulanshytt och examinationer. Ett självständigt arbete (examensarbete) avslutar utbildningen.

Så ansöker du

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights