Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs – foto och digitalt skapande

Längd
39 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
39 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

I den här kursen kan du läsa in behörighet i gymnasiekurser samtidigt som du får utveckla ditt intresse för foto och digitalt skapande.

Kursen kan passa dig som är intresserad av att studera vidare inom dessa estetiska ämnen men även dig som bara strävar efter att utvecklas i dem. Viss teori men framförallt praktiska moment ingår i kursen. Du kommer bland annat att få lära dig rita tredimensionellt i ett digitalt ritprogram. Vi kommer också att besöka olika utställningar. För foto- uppgifterna behöver du någon slags kamera, allra helst en systemkamera, men det går även bra med en mobilkamera. Det är bra om du har en egen dator men annars finns det att låna på skolan. Du behöver inga förkunskaper i foto eller digitalt skapande för att gå kursen. En gång i veckan har du profilen och övriga lektionstimmar har du gymnasieämnen och andra moment som ingår på folkhögskolan.

Kursinnehåll

– Matematik
– Svenska
– Engelska
– Samhällskunskap
– Naturkunskap
– Religion
– Historia

Så ansöker du

Du söker via skolans hemsida.

Du måste fylla lägst 18 år under 2023 och du ska ha betyg motsvarande minst godkänt i svenska, engelska och matematik från årskurs 9.

Kostnader

Serviceavgift: 800 kr / termin

I serviceavgiften ingår:
* Olycksfallsförsäkring
* Studiematerial
* Egen tillgång till kopiering
* Extra måltider vid evenemang

Serviceavgiften återbetalas ej.

Övriga kostnader: Du betalar för kost måndag till torsdag, samt eventuellt material och kurslitteratur. Bor du på internatet betalar du hyra. Hyresnivån beror på ditt val av rum. Läs mer om kostnader på skolans hemsida.

Själva undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Studera i herrgårdsmiljö på Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola ligger i härlig herrgårdsmiljö på Värmdö, en mil öster om Stockholm. Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall, fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana. Tollare...

Läs mer om Tollare folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights