Visa studentum.se som: Mobil

Cert. Kost och Träningskonsult

The Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
468 timmar
Deltid, distans
85 500 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
85 500 SEK
2022-02-16

Malmö
85 500 SEK
2022-03-09

Göteborg
85 500 SEK
2022-04-06

Videoreportage

Cert. Kost och Träningskonsult

Certifierad Kost- och Träningskonsult: Den kompletta PT-utbildningen

The Academy’s tränarutbildning riktar sig till som vill ha en gedigen och väl sammansatt utbildning till personlig tränare. Cert. Kost- och träningskonsult består av fem olika kurser:

 • Teoretisk Grundutbildning, 40 timmar + 30 timmar distansstudier online
 • Lic. Träningsinstruktör (TI), 48 timmar + 20 timmar distansstudier online
 • Lic. Personlig Tränare (PT), 124 timmar + 50 timmar distansstudier online
 • Lic. Kostrådgivare (Kost), 56 timmar + 60 timmar distansstudier online
 • Hälsokonsult - 40 timmar onlinestudier via MySchool


Du väljer själv i hur tät följd du önskar gå de olika stegen. Vanligt är att slutföra utbildningen inom sex till 18 månader. Efter avslutad utbildning blir du Certifierad Kost- och Träningskonsult. 

Börja jobba efter din utbildning

The Academy är en av Sveriges få helt oberoende utbildningsorganisationer och det tillsammans med utbildarteamets expertkunskaper och unika kompetens gör att en The Academys-licens alltid står med högst upp på listan hos arbetsgivarna. Varje sig du vill jobba som personlig tränare på en kedja, SATS, Nordic Wellness, Fitness24Seven, för att bara nämna några, eller om du vill jobba som egen företagare, så kommer din The Academy-licens att ge dig de förutsättningar du behöver.

The Academy’s utbildningar är för det mesta förlagda under helger och som intensivutbildningar på sommaren. Detta för att du som vill gå en utbildning till personlig tränare / gå kostrådgivarutbildningen ska kunna jobba eller studera parallellt. 

Din certifiering - Cert. kost- & träningskonsult!

En licensutbildning från The Academy står högt i kurs inom träningsvärlden. Den kommer att hjälpa dig att bli en självständig, kreativ och flexibel instruktör. The Academys Certified Licens är en kvalitetssäkring, ett bevis, på att du har de grundläggande kunskaper som krävs för att arbeta som instruktör/tränare/ledare inom träning och hälsa. Du erhåller FRISK- licens (nationell licens) samt Europe Active (internationell licens)

För att få din licens, testas dina kunskaper via teoretiska och praktiska prov i slutet av din utbildning. Examinationen är obligatorisk för alla som vill få en The Academy-licens. 

För mer information om Cert. Kost och Träningskonsult, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ingen förkunskap krävs, utan förkunskaperna hjälper vi dig att få genom "My School" - vår digitala portal. Här förbereder du dig inför utbildningsstarterna, samt att du kommer att få det digitala kursmaterialet skickat till dig ca två veckor innan start.

Examen & Intyg

Efter respektive utbildning erhåller du ett kursintyg, 100% närvaro på respektive del krävs. När du är godkänd på de teoretiska och praktiska examinationerna i samband med Lic. Träningsinstruktör, Lic. Personlig Tränare och Lic. Kostrådgivare så erhåller du även licensdiplom för dessa tre utbildningar. När du sedan även genomfört Hälsokonsultutbildningen så tilldelas du din Certifiering som Kost- och Träningskonsult.

Kostnader

Paketpris för utbildningsprogrammet - 85 500 kr inkl. moms (ord. pris 104 938 kr inkl. moms om du anmäler dig till modulerna fristående)

Delbetalning: I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader

I priset ingår:

 • förstudier 
 • 5 utbildningar 
 • utbildningsmaterial till samtliga utbildningar
 • teoretiska och praktiska examinationer vid utbildningarna Teoretisk Grundutbildning, Lic. Träningsinstruktör, Lic. Personlig Tränare samt Lic. Kostrådgivare
 • utbildningsintyg vid samtliga utbildningar
 • licensintyg vid godkända examinationer för Träningsinstruktör, Personlig Tränare och Kostrådgivare.
 • möjlighet till vägledning
 • certifieringsintyg efter genomgången utbildning med samtliga examinationer godkända

The Academy

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet, omväxlande arbetsuppgifter och positiva människor – det finns många anledningar att välja ett yrke inom träning och hälsa idag. Det märks på utbildningsorganisationen...


Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar.

Reportage

Därför valde jag The Academy: Henrik Näsström

Det bästa vara att träffa så många vassa utbildare! Jag hade en ganska färdig plan att utöka min gruppträningsverksamhet med personlig träning. Personligen drömde jag om att få plugga och lära mig om saker jag tror på och brinner för!Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. Kost och Träningskonsult

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

The Academy

Norrbyvägen 32
168 69 Bromma


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Anna
Under mina 4 år i branschen har jag mött många PT's från olika utbildningar, The Academys KTK utbildning ger helt klart eleven den bästa grunden och förutsättning för att lyckas i yrket.
Josefine
De lärare och pedagoger vi hade under utbildningen var världsklass
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 30 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cert. Kost och Träningskonsult från The Academy, fyll i följande uppgifter: