Visa studentum.se som: Mobil

Musikalartistutbildning på heltid

Kulturama
Sammanfattning
Konst- och kulturutbildning
Stockholm
80 veckor uppdelat på 4 terminer
Heltid
CSN-berättigad

Musikalartistutbildning på heltid

Kulturamas Musikalartistutbildning är en heltidsutbildning som riktar sig till dig som har goda meriter i sång, dans och teater och som vill fördjupa dina kunskaper för att sikta mot en karriär som musikalartist och artist.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger gedigna kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd att ge dig ut i artistbranschen eller söka dig vidare till exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Sångteknik

Under år 1 tränas grundläggande teknik i de olika genrer som utgör stommen inom musikalsång. Andningsteknik, ton-bildning, avspänning, omfångsövningar och artikulation tränas samtidigt som vi utökar repertoarkunskapen. Undervisningen sker individuellt i masterclass. I år 2 lämnas större ansvar åt den studerande att välja sångmaterial och bestämma vilka genrer den vill fördjupa sig i.

Interpretation

Utifrån dina personliga förutsättningar och förkunskaper arbetar vi med scenisk tolkning och personligt uttryck i sång. Undervisningen sker individuellt i masterclass.

Genre- och stilkännedom

Enbart år 1. Sångpedagogerna i denna kurs är specialister i sin genre och kursen syftar till att praktiskt förstå vad som skiljer klang och frasering åt mellan till exempel jazz, rock, klassisks sång. Undervisningen sker individuellt i masterclass.

Vokal ensemble

Med fokus på stämsång och samklang arbetas med materialet ur årets produktioner.

Klassisk balett

Fokus ligger på teknik, stegkombinationer, stilkänsla och kroppsmedvetenhet.

Lektionerna är nivågrupperade.

Jazzdans

Fokus ligger på teknik, stegkombinationer, stilkänsla och kroppsmedvetenhet.

Lektionerna är nivågrupperade.

Scenframställning

Skådespelarträningen innefattar bland annat improvisation, textanalys, den dramatiska situationen och rollgestaltning. Under år 2 sker en fördjupning av det dramatiska hantverket hos musikteaterskådespelare.

Produktion

Under musikalartistutbildningens första år arbetar vi kontinuerligt med att integrera sång, dans och teater i ämnet "Produktion”. Arbetet mynnar ut i en föreställning i början på vårterminen. Dessutom deltar de studerande i år 1 som ensemble i avgångsklassens slutproduktion. Arbetet med musikalproduktion i år 2 eftersträvar att vara en professionell produktion från början till slut. De studerande får även ta del av produktionsansvaret vilket innebär arbete med bland annat kostym, rekvisita och marknadsföring.

Musikteori

Musikteoriundervisningen börjar från grunden men progressionen är snabb och syftar till att fördjupa dina kunskaper inom grundläggande musikteori. Möjlighet till nivågruppering finns.

Temaveckor

Under 4 temaveckor bryts schemat och studierna fördjupas inom vissa specifika områden. Dels sker arbete med produktioner och utöver detta bjuds externa gäster in för att hålla föreläsningar, inspirera och motivera.

Auditionträning

Auditionträning är viktigt. På Kulturama har vi valt att inte lägga detta som ett särskilt ämne. Istället integreras auditionträning i den övriga undervisningen och temaveckor.

För mer information om Musikalartistutbildning på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kostnader

Avgift

46 900 kr/termin

CSN-berättigad med rätt att söka merkostnadslån.

Kulturama

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturamas Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...


Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikalartistutbildning på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikalartistutbildning på heltid från Kulturama, fyll i följande uppgifter: