Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet - företagssjuksköterska

Örebro universitet, i Örebro
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Om utbildningen

Som enda universitet i landet erbjuder vi Specialistsjuksköterskeprogrammet- företagssjuksköterska. Det är till för dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av att börja arbeta inom företagshälsovården eller som redan arbetar inom företagshälsovården och bättre vill möta kundernas behov och känna dig tryggare i din yrkesroll. Förutom en magisterexamen får du också en specialistsjuksköterskeexamen i företagshälsovård.Arbetet som företagssjuksköterska är omväxlande, där får du arbeta på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du möter arbetsgivare och deras anställda som behöver hjälp med allt från fysisk arbetsmiljö, som till exempel buller och damm, till missbruksproblematik eller rehabilitering efter långtidssjukskrivning.Utbildningen innehåller föreläsningar av yrkesverksamma specialister inom företagshälsovård och arbetsmedicin, i ämnen som till exempel ergonomi, arbetspsykologi, arbetsmiljölagstiftning och hälsoekonomi. Det ingår praktiska moment som att utföra lungfunktionsundersökningar och hörselkontroller. Programmet innefattar aktuell forskning inom folkhälsa, hur man motiverar till livsstilsförändringar och hur man arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete. Programmet ges på halvfart under två år med 4-5 träffar per termin i form av campusförlagda veckor och tentamenstillfällen. Du kommer att ha en verksamhetsförlagd del (VFU) på 120 timmar under utbildningen. Du har möjlighet att påverka på vilken ort och under vilken del av terminen som du gör din VFU.

Så ansöker du

Legitimation som sjuksköterska utfärdad av Socialstyrelsen samt sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng ska avse vetenskaplig metod och 15 högskolepoäng ett självständigt arbete. Därtill krävs yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande minst två års heltidstjänstgöring. Dessutom krävs kunskaper motsvarande gymnasieskolans Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Örebro universitet
701 82 ÖREBRO

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Highlights