Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i informatik - ledning och styrning av informationssäkerhet

Örebro universitet, i Örebro
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Om utbildningen

Att skydda en organisations informationstillgångar i dagens komplexa miljöer är svårt och kräver mer än enbart tekniska färdigheter. För att säkerställa en bred förståelse av vad ledning och styrning av informationssäkerhet i organisationer innebär, erbjuder vårt program kurser som beaktar organisatoriska, tekniska och sociala aspekter av informationssäkerhet. Under första terminen introduceras informationssäkerhetsområdet och studenterna får en bred förståelse för informationssäkerhet. Andra terminen fokuserar på ledning och styrning av informationssäkerhet, dvs hur man identifierar hot mot organisationens informationstillgångar samt hur man väljer, implementerar och utvärderar åtgärder för att skydda dessa tillgångar. Det andra året syftar till att utveckla avancerad kunskap och färdigheter inom forskning och utredning. Studenterna lär sig att utveckla och kommunicera kunskap inom informationssäkerhetsområde samt ökar deras reflektionsförmåga kring forskning och praktik inom det fältet. Utbildningen bygger på fallbaserat lärande samt omvänd klassrumspedagogik. Dessa pedagogiska metoder uppmuntrar studenterna till aktivt lärande och utvecklar deras problemlösningsförmåga som är nödvändig för att hantera komplexiteten i ledning och styrning av informationssäkerhet i organisationer. Genom att jobba med fall som utvecklas i samarbete med våra industripartners får studenterna praktisk erfarenhet av informationssäkerhetsområdet.

Så ansöker du

Examen på examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng, varav minst 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom något av huvudområdena informatik, datateknik eller företagsekonomi. Dessutom krävs kunskaper motsvarande Engelska kurs 6 eller kurs B från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Masterexamen
Örebro universitet
701 82 ÖREBRO

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Highlights