Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Serious Games - magisterprogram

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Serious Games - magisterprogram

Om programmet

Inom många branscher finns ett växande intresse för att använda spelmekanik för att lyfta en fråga eller ett beteende. Det kan till exempel handla om att skapa motiverande fortbildning för anställda. Serious Games ger dig precis rätt förutsättningar för att skapa spelbaserade system för syften utöver renodlad underhållning.

Det här läser du på programmet

Programmet är till stor del projektorienterat. Det innebär att du kommer att arbeta på ett projekt med en uppdragsgivare för att undersöka hur spel kan ge mervärde till deras verksamhet. Under kursen kommer du att analysera företagets behov och utveckla ett spel utifrån dem.

Du kommer också att studera speldesign, bekanta dig med forskning i framkant samt lära dig hur vetenskapliga metoder används för att utvärdera spel och deras tillämpningar. Under sista terminen kommer du att genomföra ett litet forskningsprojekt relaterat till serious games.

Serious Games är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.

Passar det här programmet mig?

Serious Games passar dig som har en bakgrund inom dataspelsutveckling, speldesign, datavetenskap eller medier och liknande områden. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för spel. Vi tror att kreativ interaktion mellan personer med olika bakgrund är positivt för området serious games.

Jobb efter examen

En serious games-utvecklare kan arbeta i företag och organisationer som utvecklar, anpassar eller använder spel för mer än bara underhållning. Serious games och gamification används inom många olika områden och för olika ändamål. Exempel är undervisning och utbildning i både militär och civil sektor. Användningen av spelbaserat lärande i skolor växer. Spelbaserade tillvägagångssätt används inom många områden, till exempel dataspelsindustrin, reklam, museum, turism, informationssystem och läromedel. Det har också använts inom sjukvården för rehabilitering och utbildning. Området växer inom ett flertal branscher där det finns ett ökande behov av att skapa kreativa och innovativa lösningar.

Läsa vidare efter examen

Programmet ger dig en magisterexamen och kan kombineras med andra avancerade studier inom dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde. Det finns till exempel möjlighet att fortsätta dina studier ytterligare ett år för att få en masterexamen i informationsteknologi.

Forskning inom området

Serious games är ett område inom spel där det finns många intressanta utmaningar. Precis som med våra andra forskningsinriktningar kring spel och spelutveckling finns möjligheter till doktorandstudier framöver.

För mer information om Serious Games - magisterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För att vara behörig till programmet krävs en kandidatexamen inom informationsteknologi, datavetenskap, datalogi, informationssystemutveckling, kognitionsvetenskap, medier estetik och berättande, medier (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Serious Games - magisterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights