Visa studentum.se som: Mobil

Journalistik och politik

Odder Højskole
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Odder
14-21 veckor
Heltid
Sök om statens utbildningsstöd
Danska
Startdatum: - Odder

Journalistik och politik

Läs en journalistutbildning

Drömmer du om att jobba som journalist och med nya medier? Då har Odder Højskole i Danmark en utbildning för dig! Världens medborgare - journalistik och nya medier har studenter från hela världen.

Var med och utveckla den nya världen

Journalistikutbildningen utmanar alla dina sinnen, din kommunikationsfärdighet och dina åsikter. Du blir förberedd att resa ut och delta i debatten om hur den nya världen ska utvecklas.

Satsar du på att bli journalist, NGO´er, diplomat eller bara upptäcktsresande? Då ger denna utbildning dig säcken full av intryck och erfarenheter som du kan använda senare i ditt professionella liv. Du läser även engelska och får stora kunskaper om de högaktuella politiska ämnena på världsscenen.

journalistik

Världens medborgare på Odder Højskole är ett modernt utbildningsprojekt. Du läser, ser och hör internationella medier och arbetar själv med att förmedla och kommunicera globalt. Inriktningen har tre huvud ämnen:

Internationell politik och rättigheter för världens medborgare

Under journalistutbildningen undersöker ni vad som definierar den nya världens (o)ordning. Vem spelar vilka roller på den världspolitiska scenen och är det överhuvudtaget möjligt att tala om världens medborgaren med globala rättigheter? Kursen följer alltid aktuella problemställningar i världen och håller ihop dem med större etiska och politiska perspektiv.

Globalisering, mänskliga rättigheter, religion, aktivism, diplomati och politisk filosofi är några av kursens kodord.

World wide journalistik

Du läser, ser och lyssnar till internationella medier och involverar oss själva i den internationella debatten. Du får möjlighet att titta närmare på de många olika mediaplattformarna och deras inflytande på världens utveckling. Kan Facebook och tv välta regimer och hur kan man kommunicera till en hel värld samtidigt? 

Först och främst arbetar du praktiskt och skriver, bloggar och producerar med livet som insats. Målet är att du blir bättre på att kommunicera till och i en global värld samt att du lär att behärska kommunikationen på de mediaplattformar som styr världen.

Känn världen

Känn världen är en upplevelsekurs där du smakar, känner, ser, hör och rör världen. Det är kursen, där du varje vecka dyker ner i en värld full av historier, hemligheter och överraskningar. 

Oavsett om du planerar att resa ut i världen eller vidareutbilda dig så kommer du under denna kursen få estetiska perspektiv som du kan använda och dela med dig av. Du kommer att möta konst, musik, dans och mat från hela världen. Du kommer helt enkelt att få en full ryggsäck att ta med på din fortsatta resa genom livet.

Utöver dessa tre ämnen har inriktningen ett antal valbara kurser bland annat etik och filosofi. Utbildningen kan också kombineras med de mer än 50 andra ämnen Odder Højskole erbjuder. 

För mer information om Journalistik och politik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För information om ansökan och behörighet vänligen fyll i en intresseanmälan.

Examen & Intyg

Intyg.

Kostnader

Höstterminen 2019:

Boende kostar 1345/1495 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Vårterminen 2020:

Boende kostar 1445/1595 DKK per vecka plus 50 DKK till kulturpeng. I priset ingår undervisning, resor, kost och logi. Kulturpengen täcker teater, föredrag och andra event.

Innan du börjar studera måste du betala 1 500 DKK i medlemsavgift. När du kommer till skolan får du betala 2 000 DKK för material under hela din studietid, inklusive sångbok, elevfoto och internet.

Boendet är dubbelrum med eget badrum, du tar själv med dig lakan, kudde, täcke och handdukar. 

Odder Højskole

Odder Højskole

En dansk folkhögskola- mitt i framtiden

Världens alla hörn känns närmare idag. Ett överflöd av bilder och historier strömmar ut till oss från hela jorden. Kulturer blandas, nya uppfinningar förvånar och möjligheterna för varje person har aldrig varit större. Vi står så att säga mitt i...


Läs mer om Odder Højskole och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Journalistik och politik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Journalistik och politik från Odder Højskole, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: