Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i elektroteknik

Mittuniversitetet, i Sundsvall
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Sundsvall

Om utbildningen

Inbyggda sensorsystem hittar du numera praktiskt taget överallt i vardagen i hemmet, inom vården, i olika fordon, inom industrin, militären, flyget och till med i rymden. På masterprogrammet i elektroteknik får du lära dig allt från hur du konstruerar sådana system till hur du kopplar ihop dem med olika funktioner i produkter, program och applikationer. Utbildningen är framtagen tillsammans med industri och forskare och är därför särskilt anpassad för att svara mot dagens och framtidens behov på arbetsmarknaden.

Så ansöker du

Engelska kurs 6 från svenskt gymnasium eller motsvarande.Avlagd kandidatexamen/högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp inom elektroteknik/elektronik, datateknik, fysik eller matematik med minst 22,5 hp inom matematik och med minst 15 hp inom elektroteknik.

Examen & Intyg

Masterexamen
Mittuniversitetet
Härnösand, Sundsvall & Östersund

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...

Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights