Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? 🎓📚 Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna 4 biobiljetter! 🍿🎞️

Diplomutbildning: Konditor Steg 2 intensivt juni

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
40 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Diplomutbildning: Konditor Steg 2 intensivt juni

Fördjupa dig i konditorns värld.

Konditor fördjupning som ger ökad kunskap om bland annat metoder och råvarukunskap i det söta köket. Du bör ha gått Medborgarskolans grundutbildning eller ha motsvarande kunskap. Du får lära dig om hur olika smaker och konsistenser påverkar varandra och du får pröva på att lyfta fram detaljer och göra unika smaksättningar. Samtidigt lägger vi stor vikt vid klassiska konditoriprodukter som till exempel delice au frambois och crêpes suzette, biskvier, macarons och briocher. Dessutom arbetar gruppen med choklad, praliné, nougatine och likörer. Obs, viss variation mellan terminerna beroende på gruppen.

Denna fortsättningskurs ger god insyn och är en länk för vidare studier, praktik och arbete i bageri- och konditorvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap, komposition av olika rätter, hygien, miljö och ekonomitänk på ett konditori.

Dagutbildning, intensivt må- fr 1-5/6 kl 09.30-15.30. Dagarna börjar med genomgång av recept, råvaror och arbetsgång. Du går hem med härliga bakverk efter varje utbildningsdag. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB. Hon har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, café, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik har bakat i bagarstugan och ansvarat för samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt - ofta med samisk anknytning. Hon har också hållit i många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Kursmaterial

Receptpärm som fylls alltefter kursens gång. Kursavgift är 8 995 kr, varav 500 kr utgör anmälningsavgift. Samt 1700 kr för råvarukostnad.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. Anmälningsavgiften är obligatorisk och återbetalas ej.

För mer information om Diplomutbildning: Konditor Steg 2 intensivt juni, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör ha gått Medborgarskolans grundkurs eller ha motsvarande erfarenhet.

Examen, diplom m.m.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd.

Kostnader

Deltagaravgift: 8 995 kr

Materialavgift: 1 700 kr

Summa: 10 695 kr

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Konditor Steg 2 intensivt juni

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Konditor Steg 2 intensivt juni från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: