Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Utlandsutbildade lärares vidareutbildning, (ULV)

Malmö universitet, i Malmö
Längd
150 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
150 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

OBS! Om du ansöker mot grundskolans tidigare år (åk F-6) så krävs det, utöver nedanstående Behörighetskrav, även en Kompletteringshänvisning från Skolverket.Det innebär att du först behöver ha ansökt om lärarlegitimation hos Skolverket och fått ett avslag. I avslaget ska det då framgå i din kompletteringshänvisning vad du behöver läsa för att uppnå svensk lärarbehörighet. En kompletteringshänvisning innehåller alltid hur många högskolepoäng du behöver läsa i lärarförberedande kurser samt ämneskurser. Om du har fått en hänvisning att du behöver ta ut en ny lärarexamen är detta inte en sådan kompletteringshänvisning som avses.

Så ansöker du

Behörigh till utlandsutbildade lärares vidareutbildning (ULV) är den som har: avslutad lärarexamen på eftergymnasial nivå eller avslutad ämnesexamen på eftergymnasial nivå som kan motsvara ett svenskt undervisningsämnegodkänt betyg i Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 eller motsvarandegenomfört inplaceringsprov i Svenskamöjlighet att komplettera till svensk lärarexamen eller lärarlegitimation eller utökad behörighet inom 120 hpUniversitetet får meddela föreskrifter om sådana krav på förkunskaper som är nödvändiga för att studenten ska kunna tillgodogöra sig utbildningen och om vilka urvalsgrunder som ska användas och vilken platsfördelning som ska göras.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen, Lärarexamen, Förskollärarexamen, Grundlärarexamen
Malmö universitet
Hjälmaregatan 1
205 06 MALMÖ

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar.

Highlights