Visa studentum.se som: Mobil

Danslinjen - projektår

Lunnevads Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Linköping
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-26 - Linköping

Danslinjen - projektår

Danslinjen projektår är en fördjupning som passar särskilt bra för dig som har ambitioner att i framtiden arbeta som till exempel danspedagog, koreograf eller producent. Utbildningen är ett lämpligt val för dig som vill lära dig mer om community dance, entreprenörskap och att driva projekt inom dans.

Projektåret innebär att du får erfarenhet av att starta, driva och avsluta ett större projekt inom dans. Här ingår allt ifrån att komma på den kreativa idén, skriva projektansökningar, kalkylera ekonomi, planera, hitta samarbetspartners och koreografera till att dansa, genomföra workshops och föreställningar, marknadsföra och som avslut redovisa och utvärdera. Du får en mycket god inblick i vad det innebär att arbeta som frilans inom dansvärlden i Sverige. Kanske du efter detta år vågar sjösätta en av dina egna projektidéer!

Utbildningen är ettårig, på heltid och har plats för 10 deltagare. Utbildningen är förlagd i centrala Linköping på Dansens hus och Folkuniversitetet.

Internationellt samarbete

Med Västra Nylands Folkhögskola utanför Helsingfors genomför vi regelbundet antingen lärarbyte eller deltagarbyte.

På vårterminen åker vi till Sitges utanför Barcelona och besöker Institute of the Arts Barcelona (IAB). Där tar vi del av den ordinarie verksamheten på skolan samt anordnar workshops, masterclasses och auditions i samarbete med IAB. Den spanska skolan har kandidatprogram i bland annat dans och musikal. Efter avslutad utbildning hos oss har flera av Danslinjens deltagare gått vidare hit.

Observera att studieresan kan innebära vissa kostnader för deltagaren.

För mer information om Danslinjen - projektår, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet och särskilda kunskaper

Du som söker till Danslinjen-projektår bör ha god dansvana i en eller flera danstekniker: balett, modernt, jazz och street. Du får också gärna ha erfarenhet av eget skapande i dans och/eller av att undervisa i dans. Vi söker deltagare som har engagemang, drivkraft och god samarbetsförmåga. Vi lägger därför särskilt stor vikt vid det personliga brevet där du kan motivera varför just du vill gå den här utbildningen och vad du skulle kunna tillföra. Vi strävar efter att sätta samman en pedagogiskt väl fungerande grupp.

Audition

Efter att du skickat in din ansökningsblankett kallas du till ett antagningsprov/audition. Audition syftar till att du praktiskt ska kunna visa dina kunskaper, att du ska ha möjlighet att träffa oss lärare på utbildningen och att vi ska få träffa dig.

Audition sker genom en kompositionsuppgift i grupp samt intervju. Kompositionsuppgiften delas ut och genomförs på plats och kan alltså inte förberedas i förhand.

Fortsatta studier

Efter Lunnevad har många av våra deltagare från Danslinjen-dans utbildat sig till bland annat: koreograf, personlig tränare, showartist, dansare i kompanier (exempelvis Blauba, Danskompaniet Jelnek, Kolko, BAHE, Art of Spectra), mimartist, skådespelare, musikalartist, danslärare på Balettakademien och Performing Arts, sjukgymnast.

Lunnevads Folkhögskola

Lunnevads Folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Danslinjen - projektår

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lunnevads FolkhögskolaKursinnehåll

Precis som på Danslinjen-dans har du daglig dansträning − även här i en bredd av stilar; balett, modern och nutida dans, jazzdans samt street.

Projekt

Hela läsåret präglas av arbetet med ditt projekt. Schemalagd tid med och utan lärare finns under hela året för att driva projektet. Projekten kan genomföras enskilt, i grupp eller med hela klassen. Förutsättningarna för projekten kommer se olika ut per läsår men på något sätt ska de vara kopplade till civilsamhället. Det kan vara som som ett rent community dance-projekt men det är inte nödvändigt. I projektet har du nära kontakt med, och handledning av lärare under hela processen.

Communitydans

En viktig aspekt av utbildningen är dess samhällsengagemang. Hur möter vi och bemöter vi andra människor i vår praktik? Vilken roll har vi som ledare/koreograf/pedagog? Vi utgår ifrån folkbildningens syn på den aktiva deltagaren och demokratiska arbetssätt. Utbildningens projekt är förankrade i samhället, vissa av dem genom så kallad communitydans.

Communitydans blir allt vanligare i Sverige. Dansinstitutioner som exempelvis Skånes Dansteater har i flera år drivit projekt av den här typen i Malmö. I Stockholms stad driver man projektet KoKo-kommunkoreograf, där danskonstnärer gör dansen till en del av samhället. Communitydans kan se ut på många olika sätt men det centrala för arrangemangen är att de utgår ifrån en plats, dess invånare och deras berättelse.

Praktik

Under höstterminen genomförs en veckas praktik som du som deltagare, med handledning, själv ordnar. Praktiken kan utföras hos en koreograf, pedagog, producent, på en teater, skola eller dylikt.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Danslinjen - projektår från Lunnevads Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner