Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ämneslärarprogram i dans inriktning street

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Ämneslärarprogrammet riktar sig till dig som vill undervisa i dans som konstnärligt ämne inom gymnasieskolan och som är intresserad och stimuleras av att arbeta med unga människor. På SKH utbildar vi självständiga ämneslärare med stark förankring i både konst och vetenskap. Fokus i utbildningen är därmed kombinationen av dans som konstform, pedagogik och didaktik samt kurser med inriktning mot skolan.I utbildningen kombinerar vi kurser i dans och koreografi med kurser som förbereder dig för rollen som gymnasielärare. Dans är ditt förstaämne och du väljer även ett andra undervisningsämne som gör att du får en bredare kompetens. Detta andraämne kan vara Dans med fördjupning i koreografi (90 hp) som du läser på Stockholms konstnärliga högskola (SKH), där du ytterligare fördjupar dej i ämnet. Bland annat gör du ett självständigt arbete om 15 hp. Eller så väljer du ett teoretiskt ämne (90-120 hp) som du läser vid vår samarbetspartner Stockholms universitet (SU). Du får en god grund för ett framtida yrkesliv inom gymnasieskola och närliggande fält.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet: för studier på grundnivå Särskild behörighet: godkänt behörighetsprov inom sökt dansgenreVid antagning till det andra ämnet prövas om du uppfyller särskild behörighet för det ämne du vill läsa.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen
Stockholms konstnärliga högskola
Valhallavägen 189
115 53 Stockholm

Välkommen att söka till Stockholms konstnärliga högskola (SKH); en inspirerande och utmanandeutbildningsmiljö där du som student lägger grunden för ett hållbart och självständigt konstnärskap i en föränderlig omvärld. Som student möter du en unik sammansättning av konstnärliga utbildningar samtidigt som...

Läs mer om Stockholms konstnärliga högskola och visa alla utbildningar.

Highlights