Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i service management, Turism och hotell

Lunds universitet, i Helsingborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Helsingborg

Om utbildningen

Har du ett intresse av resande, destinationer och upplevelser? Vill du arbeta strategiskt i besöksnäringen med värdskap, ledarskap och att utveckla nya tjänster? Då ska du söka till service management med inriktning Turism och hotell. Service management är utbildningen för dig som är driven, social och vill göra skillnad. Vårt kandidatprogram öppnar dörrar till en bred arbetsmarknad och förbereder dig på att leda, utveckla och organisera företag och organisationer.

Om programmet

Service management är en unik utbildning med stark förankring i aktuell forskning och branschinsikt. Du får bred kunskap om organisation, ledarskap, ekonomi och marknadsföring, men också fördjupad kunskap genom den inriktning du väljer: Hälsa, Retail eller Turism och hotell. Programmet är inriktat på branscher som fokuserar på kunder och tjänster och du får därför spetskunskaper för att kunna arbeta kundfokuserat, bygga kundrelationer och förstå konsumentbeteenden. Du lär dig också att utveckla personalstrategier och vad som är hållbart ledarskap. Efter tre år har du en förmåga att förstå hur alla delar i en tjänsteverksamhet hänger samman och blir väl rustad för ditt framtida arbetsliv. 

Inriktningen Turism och hotell

Ändrade resebeteenden och en ökad medvetenhet om klimatpåverkan ställer nya krav på turism- och besöksnäringen. Ett allt större intresse för upplevelser gör att det ständigt utvecklas nya tjänster och produkter inom branschen. När du läser inriktningen Turism och hotell får du fördjupade kunskaper och verktyg om hur destinationer och resande kan utvecklas hållbart och innovativt i framtiden.

Efter utbildningen

Programmets bredd gör att du kan arbeta i många olika branscher och verksamheter. Tidigare studenter som läst inriktningen Turism och hotell arbetar exempelvis som eventplanerare, destinationsutvecklare, marknadsförare, ekonom, projektledare, hotelldirektör, internationell koordinator. 

Efter din kandidatexamen i service management kan du fortsätta läsa masterprogrammet i service management, som erbjuder fem olika inriktningar.
 

https://www.ses.lu.se/kandidatprogram/service-management

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights