Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Vill du jobba som högstadie- eller gymnasielärare och har tillräckliga ämneskunskaper men saknar den pedagogisk-didaktiska delen för att bli behörig lärare? Genom att komplettera med Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, kan du få en ämneslärarexamen och bli behörig att undervisa i ett eller flera ämnen. Utbildningen ges på heltid under tre terminer och ges på distans med ett fåtal fysiska träffar per termin. Däremellan sker kommunikation mellan studenter och lärare via en webbaserad lärplattform. I utbildningen varvas utbildningsvetenskaplig kärna (UVK), ämnesdidaktik och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). . I den utbildningsvetenskapliga kärnan utvecklar du generella lärarkunskaper. Det är kunskaper som hjälper dig i din yrkesroll och handlar till exempel om ledarskap, konflikthantering, bedömning och betygsättning. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen ges i två perioder om fem veckor och en om tio veckor. VFU kan endast genomföras på skolor inom lärosätets partnerområden.
För mer information om Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på grundnivå samt särskild behörighet inom respektive antagningsämne och skolform i aktuell antagningsomgång. Förkunskapskraven för respektive ämne anges på programsidan på Lnu.se. För inriktning mot gymnasieskolan krävs ämneskunskaper som motsvarar ämnesstudier om minst 120 högskolepoäng. För examensomfattningen 300 och 330 högskolepoäng måste ämnesstudierna inkludera ett självständigt arbete om minst 15 högskolepoäng.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Ämneslärarexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights