Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

Leksands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Leksand
40 - 120 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 26 augusti 2019 - Leksand
Sista ansökan: 15 april 2019

Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

Allmän kurs handel

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart? Saknar du grundläggande behörighet som i sin tur ger möjlighet att söka Högskola eller Yrkeshögskola? Då är Allmän kurs på Leksands Folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Du erbjuds även möjlighet att läsa in grundskolekompetens.

Allmän kurs - Handel/Butik/kommunikation

Förutom ämnesläsning, som ni bedriver gemensamt, arbetar ni med sälj, inköp, butik och e-handel. Längden på kursen är 40 veckor. Du kan kombinera profilerna på Allmän kurs ifall du behöver läsa längre än 40 veckor.

Utbildningens upplägg 

Undervisningen bedrivs på så sätt att ni studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckors-perioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Ni gör även studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia.

Du läser samtliga ämnen eftersom din studieförmåga bedöms som en helhet. Om du redan har betyg i exempelvis matematik får du alltså inte välja bort matematikundervisningen. Istället har du möjligheten att repetera och fördjupa dina kunskaper.

Ansökan och behörighet

Antagningskriterier
Minst 18 år, grundskolekompetens samt intervju.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev. Tillsammans med skolans ansökningsblankett och övriga handlingar ska de vara skolan tillhanda senast den 15 april 2019 men du är alltid välkommen att kontakta oss med en förfrågan om eventuell återbudsplats.

Inriktningar vid Allmän Linje

Allmän kurs på Leksands Folkhögskola

Hos Leksands Folkhögskola är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger kunskap. De vill att tiden på skolan ska ge dig möjlighet att stanna upp tänka efter och planera din framtid. Av dem får du verktygen att gå vidare.

Allmän kurs - Profiler: Personlig utveckling eller Handel/Butik/Kommunikation

Profilerna för vår Allmänna kurs är Personlig utveckling eller Handel/Butik/Kommunikation.

Ämnesläsningen bedrivs gemensamt, samt vissa delar av profiltimmarna. Det vi arbetar med är självkänsla och självförtroende eller Sälj, Inköp, Butik och e-handel. Studierna bedrivs både lärarlett och genom eget arbete.

Besök oss

Du är varmt välkommen till Leksands folkhögskola för att se hur de jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. För att du ska få ett så bra mottagande som möjligt kontaktar du kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök.

Välkommen med din ansökan!

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs får du ett sammanfattande studieomdöme.

Vad är ett studieomdöme?

Sammanfattande studieomdöme är folkhögskolans motsvarighet till ett slutbetyg från gymnasiet. Studieomdömet visar hur väl rustad du är att studera vidare på universitet och högskola.

Studieomdömet har främst betydelse när du söker till högskola och universitet. Deltagare från folkhögskola som har intyg om grundläggande behörighet samt studieomdöme söker i en egen urvalsgrupp.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Du betalar för ditt eget material.

Externatelever vid Allmän kurs:
Den som inte bor på internatet betalar en obligatorisk avgift för lunch, som idag är 1 600 kr per månad (med reservation för ändringar). I kostnaden ingår även en elevförsäkring.

Fortsatta studier

Utbildningen Allmän kurs ger grundläggande behörighet och förbereder dig för högre studier.

Leksands folkhögskola Facebook

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa, dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, personlig utveckling och kärnämnen. Boende, huvudbyggnaden med reception, klassrum, matsal och huset med alla verkstäder ligger kringbyggda som...


Läs mer om Leksands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 33 Leksand

Recensioner

Simon Almén
(5)
Inte nog med att det är viktigt att vara utbildad. Jag skulle våga påstå att det är ännu viktigare att kunna kommunicera och samla kunskaper inom dina karriärsval. Vi har en enormt begåvad och insatt lärare som jobbat många år inom branschen och vet vad han pratar om. I denna utbildning ingår inte bara den allmänna kursen (gymnasiestudier), ...
Visa mer
Simon
(5)
Orden "Folkhögskola" och "Omdöme" kan ibland tolkas som "inte riktigt högskola" och "inte riktigt betyg" - Det var min tänkte när jag fick höra orden för första gången. Och det är det ju ioförsig lite sant. Men faktum är att det kan vara lite både och - beroende på vad du själv är ute efter. Här finns ett brett spektrum av inriktningar a...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 64 recensioner.
Se alla skolans recensioner