Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

Leksands folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Leksand
40 - 120 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 24 augusti 2020 - Leksand
Sista ansökan: 30 april 2020

Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart? Saknar du grundläggande behörighet för att söka till högskola eller yrkeshögskola? Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ.

För din framtids skull

Kursen bedrivs på gymnasienivå. Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare. Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckors-perioder.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia. Ämnesläsning görs tillsammans med de övriga profilerna Kreativ Esport och Personlig utveckling. 

Profil: Handel/Butik/Kommunikation

Undervisningen är både teoretisk och praktisk. Du får möjlighet att arbeta med försäljning och inköp för både butik och e-handel och hur butikskommunikation fungerar. Vi jobbar även med frågor som lönsamhet och starta eget, gör studiebesök i butiker och på handelsplatser. När det gäller de praktiska momenten arbetar vi i skolans specialanpassade lokaler för butiksdisplay och skyltning. Du får träning i 3D-programmet, Sketchup.

Besök skolan

Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.

För mer information om Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg och mål

Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. 

Utbildningen ger dig behörighet att söka till högskola eller yrkeshögskola. Den ger dig också en bra grund att stå på för att söka jobb.

Ansökan och behörighet

För att ansöka till Allmän kurs - Handel/Butik/Kommunikation ska du vara minst 18 år och ha grundskolekompetens. Ansökan till Allmän kurs ska innehålla ifyllt ansökningsformulär, ett personligt brev och ett personbevis som du beställer på Skatteverkets hemsida.


Urval och intervju

Efter ett första urval kallar vi ett antal sökande till intervju. 

Välkommen med din ansökan!

Inriktningar vid Allmän Linje

Förutom ämnesläsning väljer du en av profilerna Handel/Butik/Kommunikation, Personlig utveckling och Kreativ Esport.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs får du ett sammanfattande studieomdöme.

Vad är ett studieomdöme?

Studieomdöme är folkhögskolans motsvarighet till ett slutbetyg från gymnasiet. Studieomdömet visar hur väl rustad du är att studera vidare.

Studieomdömet har främst betydelse när du söker till högskola och yrkeshögskola. Deltagare från folkhögskola som har intyg om grundläggande behörighet samt studieomdöme söker i en egen urvalsgrupp till högskolan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.

Internat
Du kan välja att bo i studentrum för 4 600 kr per månad eller studentlägenhet från 6 100 kr per månad. Då ingår frukost, lunch och fika, måndag – fredag.

Externat
Den som inte bor på internatet betalar en obligatorisk avgift för lunch och fika, som idag är 1 700 kr per månad.

Du betalar för ditt eget material.

Leksands folkhögskola Facebook

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Ute på udden, vackert vid Siljans strand, ligger den här kreativa, dynamiska mötesplatsen med moderna utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap, detaljhandel, e-sport, personlig utveckling och kärnämnen. Boende, huvudbyggnaden med reception, klassrum, matsal och huset med alla verkstäder ligger...


Läs mer om Leksands folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 33 Leksand

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Simon Almén
(5)
Inte nog med att det är viktigt att vara utbildad. Jag skulle våga påstå att det är ännu viktigare att kunna kommunicera och samla kunskaper inom dina karriärsval. Vi har en enormt begåvad och insatt lärare som jobbat många år inom branschen och vet vad han pratar om. I denna utbildning ingår inte bara den allmänna kursen (gymnasiestudier), ...
Visa mer
Simon
(5)
Orden "Folkhögskola" och "Omdöme" kan ibland tolkas som "inte riktigt högskola" och "inte riktigt betyg" - Det var min tänkte när jag fick höra orden för första gången. Och det är det ju ioförsig lite sant. Men faktum är att det kan vara lite både och - beroende på vad du själv är ute efter. Här finns ett brett spektrum av inriktningar a...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs – Handel/Butik/Kommunikation från Leksands folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 65 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: