Visa studentum.se som: Mobil

Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeut

Grimslövs Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Grimslöv
Längd: 49 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Startdatum: Augusti 2017 - Grimslöv
Sista ansökan: Välkommen med din ansökan till läsåret 2015-2016!

Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeut

Gå en utbildning i hälsa och friskvård - bli hälsoutvecklare och massageterapeut

Vill du arbeta som diplomerad hälsoutvecklare med livsstilscoachning på din arbetsplats eller har du en dröm om att bli massageterapeut? Vill du skaffa en grundutbildning för att studera vidare inom hälsoområdet? Vill du utveckla dig själv? Här är utbildningen för dig!

Kvalitetssäkrad certifiering

Under utbildningens gång kommer du att studera kroppens byggnad och funktion vilket sedan tillämpas i kurser som träningslära och massage. Kursen i massage är kvalitetssäkrad av Branschrådet Svensk Massage och ger dig rätt att genomföra certifieringsprov enligt Branschrådets normer för att bli certifierad massör. Kursen ges i samarbete med Medicinskt Kursforum i Stockholm.

Utbildningen ger en helhetssyn på människan utifrån ett fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt perspektiv. Föreläsningar och praktiska övningar varvas med grupparbeten, enskilda arbeten, ledarskapsövningar, studiebesök och exkursioner. Tillsammans med dina kurskamrater utformar och genomför du också temadagar för olika grupper i samhället.

I kursen mental hälsa ingår bl.a. psykologins grunder, hälsopsykologi, gruppsykologi och konflikthantering. Du får dessutom en fördjupning i samtalsteknik, stresshantering, mental träning och olika avspänningstekniker, samt en allmänorienterande kurs i olika alternativa behandlingsformer. Arbetsmiljö och stress i samhället behandlas i en egen kurs. Etik och existentiella livsfrågor finns också med i kursen Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeut under hela året.

Efter en baskurs i kost- och näringslära får du flera tillfällen att praktisera. Du tränar kostrådgivning med skolans övriga deltagare och till andra personer vid projektarbeten utanför skolan. Du lär dig använda kostprogrammet Dietist XP. I kursen diskuteras även aktuella dieter, matens innehåll och förebyggande av kostrelaterade sjukdomar.

Presentationsteknik, coachning och övning

För att nå ut med din kunskap och ditt budskap behöver du öva dig i att tala inför små och stora grupper. Grundkursen i kommunikationsteori och presentationsteknik ger dig den kompetensen. Vägledning genom individuella samtal blir en viktig del i ditt framtida hälsoarbete. Kunskapen får du i hälsoprofilkursen och kursen i coachning. Du får även många tillfällen att öva dig i hälsopromotivt arbete vid olika projektarbeten ute i samhället.

Samspelet mellan vår hälsa, vårt ekologiska tänkande och den omgivande miljön tas också upp i en kortare kurs. Friluftsliv utövas under en period på hösten, vintern och våren.

Många specialkurser

I kursen ingår flera specialkurser. Alla är obligatoriska och ingår som en del av läsåret. Hit räknas ledarutbildning i motion och träning, qigong, zonterapi, hälsoprofilbedömning (HPB), massörutbildning, hjärt-lungräddning (HLR), en veckas vinterfjällutbildning och två veckors praktik inom ett område du själv väljer.

För mer information om Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

3 års gymnasium.
1 års arbetslivserfarenhet eller motsvarande.

Du ansöker via skolans hemsida.

Examen, diplom m.m.

Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeutHälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeutÅret på Hälsa/Friskvård avslutas med en massör-utbildning. Denna specialkurs genomförs med Medicinskt Kursforum och består av fyra veckors teori, sex veckors praktik där du genomför trettio behandlingar, samt en avslutande fördjupningsvecka. I direkt anslutning till utbildningen, genomför Branschrådet Svensk Massage en certifiering för alla deltagare som vill bli certifierade.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för litteratur, material, en fjällresa och certifieringen till massör. Du betalar ca. 12.000 kr för läsåret. Dessutom tillkommer internat- respektive externatkostnader.

Grimslövs Folkhögskola

Studera på Grimslövs folkhögskola.

Grimslövs Folkhögskola

Grimslöv folkhögskola är belägen i en vacker omgivning i Alvesta kommun, Kronobergs län, och erbjuder olika utbildningar med inriktning hälsa och friskvård i ett brett perspektiv.

Grimslövs folkhögsklolas vision är "att göra skillnad". Studietiden på folkhögskolan ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla studerande där alla erbjuds möjligheten att utvecklas som människor.

Nöjda studerande vid Grimslövs folkhögskola

Helhetsbedömningen av verksamheten på Grimslövs folkhögskola just nu är att 96,1% av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda. De populära yrkesinriktade kurserna ligger, år efter år, på ”tjugo-i-topplistan” av alla landets 150 folkhögskolor när det gäller antalet sökande per plats. 

Folkhögskolan utgår från dina behov

Att läsa på folkhögskolan är annorlunda jämfört med andra studieformer, eftersom folkhögskolan förenar teori och praktik samtidigt som olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möter varandra.

Som studerande på skolan pluggar du ofta ämnesövergripande och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter. Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktig, du är med och påverkar din utbildning och utveckling i ett växelspel med andra.

Antagning till Grimslövs folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola gör en bedömning av de sökandes behov, förutsättningar och försöker skapa studiegrupper som är sammansatta av deltagare med olika kön, åldrar och erfarenheter. Stor vikt lägger man vid din attityd och motivation till att studera. Skolan ser gärna att du som söker vill bo på internatet under studietiden. Det ger dig en social gemenskap som bidrar till att de kunskaper som undervisningen ger fördjupas i möten och samtal på fritiden.

De formella förkunskapskrav som varje kurs kräver hittar under respektive kurs. Lämna en intresseanmälan till skolan och boka in en tid för ditt besök.

NYHET! 

På Grimslövs folkhögskola finns nu två stycken nya spännande utbildningar - Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning och Bergs & Forsguide!

Visa alla utbildningar med Grimslövs Folkhögskola

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Hälsa/Friskvård - hälsoutvecklare och massageterapeut.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors

Kontaktuppgifter till Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola


Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Tel: 0470-76 37 00

grimslovsfolkhogskola.se

Kontakta Grimslövs Folkhögskola