Visa studentum.se som: Mobil

Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

Studera i Australien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Brisbane
1 termin till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Brisbane
juli 2021

Brisbane
februari 2022

Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

Universitet med stort utbud av kurser och program

Queensland University of Technology (QUT) är ett stort universitet placerat i hjärtat av Brisbane som är Australiens tredje största stad. Universitetet har över 50 000 studenter varav cirka 8000 är internationella. QUT är rankat som det främsta universitetet i Australien för studier inom media och kommunikation (QS World University Ranking by Subject 2017). Universitetet har ett stort utbud av kurser och program på både Bachelor- och Masternivå inom områden som Business, Communication, Engineering och Information Technology.

Studera i Brisbane

Brisbane är huvudstaden i Queensland, även kallad “The Sunshine State”. Det är en mysig och avslappnad storstadsmetropol med stort utbud av restauranger, barer och museum. Brisbane erbjuder ett varmt klimat året runt och det finns många fina utflyktsmål i närheten. Queensland University of Technology har två moderna campus centralt i Brisbane. Garden Point campus ligger i stadens finanskvarter längs med Brisbane River och Kelvin Grove campus ligger cirka 2 km därifrån. Som student tar du dig smidigt mellan de olika campusen med hjälp av universitetets shuttle service. Det går även bra att använda kollektivtrafiken i form av färja, buss eller tåg.

För mer information om Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Queensland University of Technology ska du ha fullständiga gymnasiebetyg och uppfylla deras engelskakrav. För att göra det ska du ha VG/C eller mer i engelska A, B eller C/5, 6 eller 7. Observera att om du har studerat på ett svenskt universitet i minst ett år uppfyller du automatiskt engelska kravet. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 90 eller IELTS-examen med minst 6.5.

Om du ansöker om en Bachelor Degree behöver du göra IELTS-examen om det var över 5 år sedan du gick ut gymnasiet.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på Queensland University of Technology läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Du läser vanligtvis fyra kurser (24 credit points) per termin och kan plocka ihop ditt eget kursschema.

Om du är inskriven på en universitetsutbildning i Sverige så finns det goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt hem universitet eller högskola har för krav på kurser.

Har du aldrig studerat på universitet får du i framförallt ta kurser som motsvarar första året på en bachelor/kandidatexamen.

Bachelor’s Degree – 3 år

Vill du stanna en längre tid i Australien och läsa en hel utbildning kan något av universitetets program på undergraduate-nivå passa dig! Du läser då totalt 3 år och får en Bachelor’s Degree inom valt ämnesområde.

 • Building & Planning
 • Business
 • Creative Practice, Communication & Design
 • Education
 • Engineering
 • Health & Community
 • Information Technology 
 • Languages 
 • Law & Justice
 • Science & Mathematics

Master’s Degree – 1 till 2 år

Du som redan har en Bachelor’s Degree (från Sverige eller annat land) kan söka in till något av universitetets masterprogram för att spetsa kunskaperna ytterligare. Nedan ser du de olika ämnesområdena.

 • Building & Planning
 • Business
 • Creative practice, communication and design
 • Education
 • Health & Community
 • Languages
 • Law & Justice
 • Science, technology, engineering and maths

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Queensland University of Technology är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader. Vi rekommenderar att du kontaktar CSN för att se om just utbildningen du är intresserad av är studiemedelsberättigad.

Studera i Australien

Studera i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet...


Läs mer om Studera i Australien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Australien

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet från Studera i Australien, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: