Visa studentum.se som: Mobil

Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Australien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Brisbane
1 termin till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: 2020-02-18 - Brisbane

Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

Universitet med stort utbud av kurser och program

Queensland University of Technology (QUT) är ett stort universitet placerat i hjärtat av Brisbane som är Australiens tredje största stad. Universitetet har över 50 000 studenter varav cirka 8000 är internationella. QUT är rankat som det främsta universitetet i Australien för studier inom media och kommunikation (QS World University Ranking by Subject 2017). Universitetet har ett stort utbud av kurser och program på både Bachelor- och Masternivå inom områden som Business, Communication, Engineering och Information Technology.

Studera i Brisbane

Brisbane är huvudstaden i Queensland, även kallad “The Sunshine State”. Det är en mysig och avslappnad storstadsmetropol med stort utbud av restauranger, barer och museum. Brisbane erbjuder ett varmt klimat året runt och det finns många fina utflyktsmål i närheten. Queensland University of Technology har två moderna campus centralt i Brisbane. Garden Point campus ligger i stadens finanskvarter längs med Brisbane River och Kelvin Grove campus ligger cirka 2 km därifrån. Som student tar du dig smidigt mellan de olika campusen med hjälp av universitetets shuttle service. Det går även bra att använda kollektivtrafiken i form av färja, buss eller tåg.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Queensland University of Technology ska du ha fullständiga gymnasiebetyg och uppfylla deras engelskakrav. För att göra det ska du ha VG/C eller mer i engelska A, B eller C/5, 6 eller 7. Observera att om du har studerat på ett svenskt universitet i minst ett år uppfyller du automatiskt engelska kravet. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 90 eller IELTS-examen med minst 6.5.

Om du ansöker om en Bachelor Degree behöver du göra IELTS-examen om det var över 5 år sedan du gick ut gymnasiet.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på Queensland University of Technology läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Du läser vanligtvis fyra kurser (24 credit points) per termin och kan plocka ihop ditt eget kursschema.

Om du är inskriven på en universitetsutbildning i Sverige så finns det goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt hem universitet eller högskola har för krav på kurser.

Har du aldrig studerat på universitet får du i framförallt ta kurser som motsvarar första året på en bachelor/kandidatexamen.

Bachelor’s Degree – 3 år

Vill du stanna en längre tid i Australien och läsa en hel utbildning kan något av universitetets program på undergraduate-nivå passa dig! Du läser då totalt 3 år och får en Bachelor’s Degree inom valt ämnesområde.

 • Building & Planning
 • Business
 • Creative Practice, Communication & Design
 • Education
 • Engineering
 • Health & Community
 • Information Technology 
 • Languages 
 • Law & Justice
 • Science & Mathematics

Master’s Degree – 1 till 2 år

Du som redan har en Bachelor’s Degree (från Sverige eller annat land) kan söka in till något av universitetets masterprogram för att spetsa kunskaperna ytterligare. Nedan ser du de olika ämnesområdena.

 • Building & Planning
 • Business
 • Creative practice, communication and design
 • Education
 • Health & Community
 • Languages
 • Law & Justice
 • Science, technology, engineering and maths

Kostnader

 • Study Abroad, 3 kurser (1-2 terminer)
  7938 AUD (ca 51 300 SEK) per termin.
 • Study Abroad, 4 kurser (1-2 terminen)
  10 584 AUD (ca 68 300 SEK) per termin.
 • Bachelor’s Degree (3 år)
  Från 13 000 AUD (ca 83 900 SEK) per termin beroende på program och inriktning.
 • Master’s Degree (1-2,5 år)
  Mellan 15 000 AUD (ca 96 800 SEK) och 25 000 AUD (ca 161 300 SEK) per år beroende på program och inriktning.

Stipendium

För utbildningar inom fakulteterna för Business, Science and Engineering och Creative Industries finns möjlighet att få scholarship. För Business och Creative Industries är scholarshipet på 25% av tuition det två första terminerna. Därefter evalueras det hur det går med studierna och om det går bra och du har ett snitt GPA på QUT på 5,5/7 fortsätter scholarshipet. För Science and Engineering är det istället första terminen och evalueras sedan för att se om det fortsätter. För att få scholarshipet behöver du cirka 18/20 i gymnasiesnitt från gymnasiet för en del utbildningar och 19/20 i gymnasiesnitt för några utbildningar. Notera att det kan gå att få scholarship även med ett gymnasiesnitt på 17/20. Fråga oss för mer information.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Queensland University of Technology betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Queensland University of Technology är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader. Vi rekommenderar att du kontaktar CSN för att se om just utbildningen du är intresserad av är studiemedelsberättigad.

BLUEBERRY - Studera i Australien

BLUEBERRY - Studera i Australien

Studera i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Australien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Australien


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Queensland University of Technology, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.