Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Axevalla Folkhögskola

Välkommen till Axevalla Folkhögskola

På Axevalla Folkhögskola erbjuder vi en rad olika spännande kurser och utbildningar. Här finns möjlighet att studera dataspel, nätverk, omvärldsanalys, sociologi, psykologi och svenska som andraspråk på någon av våra allmänna kurser. Allmän kurs är en bra väg till att läsa in motsvarande grundskole- och gymnasiekompetens för vidare studier och arbete. Vill du arbeta med människor så finns en populär fritidsledarutbildning och socialpedagogutbildning. För dig som gillar design finns den ettåriga utbildningen modedesign. Är hunden din bästa vän erbjuder vi också en hundskötarutbildning på distans.

Axevalla Folkhögskola är en politiskt och religiöst oberoende skola där målet är att skolan ska kännas som en naturlig träffpunkt för alla. Här blandas aktiviteter och erfarenheter utbyts. Skolan har omfattande kortkurs- och konferensverksamhet.

Bo på skolans internat, få vänner för livet

Skolan erbjuder möjlighet till internatboende. De flesta kan erbjudas enkelrum, men även kollektivboende är möjligt. Internatboendet erbjuder goda möjligheter till aktiviteter utanför den schemalagda tiden. Bl.a. står skolans bastu, gymnastik- och datasalar till förfogande. Att bo på internat skapar sammanhållning mellan deltagarna och ger vänner för livet.

En aktiv folkhögskola sedan 1873

År 1873 startade Axevalla Folkhögskola sin verksamhet i  Ullervad nära Mariestad. Fem år senare flyttade verksamheten till Stenstorp och år 1923 till Axvall där skolan ligger än idag.

Tidigare hette skolan Skaraborgs läns folkhögskola och hade Landstinget Skaraborg som huvudman ända till 1982. Den nuvarande huvudmannen är Stiftelsen för Axevalla folkhögskola.


För mer information om Axevalla folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Beskrivning och boende

Axevalla folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Axevalla folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Axevalla folkhögskola

532 72 Axvall

Tel: 0511-26 970
www.axevalla.fhsk.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 10 recensioner.

Astrid
(5)
Trivdes verkligen jättebra på grundutbildningen 1 år. Lärde mig mer än jag trodde. Färdigheterna man får har hög kvalitet och man får verkligen bra grunder inom sömnad, mönsterkonstruktion (otroligt viktigt), materiallära, formgivning mm. Nu kan jag rita och sy alla möjliga plagg. Kommer även gå fördjupningskursen på distans. Utbildningen har äv...
Visa mer
Z
(5)
Del: 1 Vägen till: Innan jag börja. Del: 2 På plats: Lite här och omkring. Del: 3 Relation till skolan: lite hur stämningen är. Del: 4 Skolans innehåll: Lite hur plugget är . Del: 5 Sammanfattning: För dig som inte är intresserad av allt strunt runt om. Del: 1 Vägen till Hejsan, den här lilla snutten är tillägnad dig som inte har en...
Visa mer
Jim
(4)
den är riktigt bra bara att vi fick för lite tid till projected men annnars så är det en bra utbilding
Beställ information

För att få mer information från Axevalla folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.