Visa studentum.se som: Mobil

Ekologisk hudvårdsterapeut

Axelsons Gymnastiska Institut
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 5 dagar
Studiestöd: Nej
Startdatum: 14 perioder onsdag-söndag. 5-9 sep, 19-23 sep, 10-14 okt, 24-28 okt, 14-18 nov, 12-16 dec 2018, 17-21 jan 2019, 6-10 feb, 27 feb- 3 mars, 20-24 mars, 10-14 april, 8-12 maj, 5-9 juni, 26-30 juni. - Stockholm

Ekologisk hudvårdsterapeut

Läs till ekologisk hudvårdsterapeut

Läs till ekologisk hudvårdsterapeut!

Axelsons utbildning till Ekologisk hudvårdsterapeut skiljer sig en hel del från en traditionell hudterapeututbildning. Den bygger på hållbarhet och på en helhetssyn som sätter människan och ekologin i centrum. Produkterna som används är ekologiska, växtbaserade och inte testade på djur.

Huden är en direkt avspegling av vår hälsa och hudproblem kan för många människor bli en stark motivation att söka hjälp då det bokstavligt talat sitter i ansiktet! Vår hud påverkar vår självbild och självkänsla. Som ekologisk hudvårdsterapeut har du i ditt yrke möjlighet att hjälpa människor att bemöta problemen djupare än bara på ytan.

Vad innebär utbildningen?

Hudproblem börjar inte nödvändigtvis i ansiktet. Vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion och livsstil. Vi lär oss hur vår yttre skönhet avspeglar tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Vi får en förståelse för var i kroppen ett hudproblem kan starta och hur vi med ekologiska hudvårdsprodukter, kost och kosttillskott kan lindra besvär både på huden och i hela organismen.

De ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar hud, hälsa och miljö. Därför är ekologi en viktig aspekt av hudvård. Produkterna som används i utbildningen är ekologiska och innehåller inga mineraloljor, syntetiska eller petrokemiska tillsatser eller färgämnen. Råvarorna är vegetabiliska och kommer från kontrollerade odlingar.

Vad gör en ekologisk hudvårdsterapeut?

En Ekologisk Hudvårdsterapeut arbetar utöver ekologiska ansiktsbehandlingar även med lymfmassage, ansiktsmassage som t ex naturlig facelift, frans- och brynfärgning, plock av ögonbryn samt kroppsvaxning.
Utbildningen kan med fördel kombineras med andra studier eller ditt nuvarande yrke.

Kursinnehåll

På utbildningen till Ekologisk hudvårdsterapeut lär du dig ekologisk dermatologi, det ekologiska samspelet mellan människa, hud och miljö, ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, hudkonsultation, portömning med Vapozon (ångning), lymfmassage för hela kroppen, SPA-manikyr, SPA-pedikyr, kroppsvaxning, frans- och brynfärgning, plock av ögonbryn, makeup, hygien, fytokosmetik, näringslära så att du kan ge kostråd för en friskare hy, syra/basbalansen och dess betydelse, kundbemötande, marknadsföring, att starta sin verksamhet med mera. Teori och praktik varvas under året.

För mer information om Ekologisk hudvårdsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år och 2 års arbetslivserfarenhet.
Basmedicin steg 1 eller motsvarande kurs enligt den nationella kursplanen "Medicinsk grundkurs" på gymnasienivå i undersköterske-utbildningen krävs för diplomering. Kan även inhämtas före, under eller efter utbildningen.

Kostnader

Spara 6.400 kr* 

Betala endast 57.600 kr.

* Du får 10% rabatt om du betalar hela avgiften
före den 30 juni i år. (Ord. pris 64.000 kr)

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelsons, som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier.  Axelsons erbjuder ett brett utbud av allt från kortare intro- och helgkurser till rena yrkesutbildningar inom bland annat massage, medicinsk...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Ekologisk hudvårdsterapeut.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Gästrikegatan 10-12
113 82 Stockholm