Yrkesinspiration: Frisör och Makeup-artist

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy. Lucia berättar för oss om sin utbildning och hur det är att jobba som salongschef!

Frisör- och makrup artist hos Björn Axén

Utbilda dig till frisör och makeup artist hos Björn Axén Academy

Lucia Fylking, 41 år, från Stockholm valde att gå sin utbildning hos Björn Axén Academy.

– Jag gick runt och hälsade på hos flera skolor i Stockholm och efter att ha varit på Björn Axén Academy så kändes det som att det här var utbildningen för mig.

UtbildningFrisör och Makeup artist
Ort: Stockholm
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaBjörn Axén Academy
Längd: 1 år
Studiestöd: Nej

Från frisör- och makeup artist-utbildning till jobb som salongchef.

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy.  

Vem är du?

- Jag heter Lucia Fylking, är 41 år och jag är uppvuxen i Stockholm där jag fortfarande bor och arbetar.

Hur kom det sig att du valde just Björn Axéns utbildning?

- Jag gick runt och hälsade på hos flera skolor i Stockholm och efter att ha varit på Björn Axén Academy så kändes det som att det här var utbildningen för mig. Jag var dessutom kund på Björn Axéns salonger sen innan och jag tycker om allt vad varumärket står för.

Vad var det bästa med utbildningen?

- Alla enormt kunniga lärare. Vi hade många olika lärare och alla var extremt duktiga, inspirerande och engagerade.

Frisör och makeup artist

Var det svårt att få arbete efter examen?

- Nej inte alls. Alla jag pluggade med fick jobb efter utbildningen. Jag själv blev erbjuden jobb på Björn Axén och valde, som många andra, att stanna här.

Beskriv ditt yrke; vad är dina huvudsakliga uppgifter?

- Idag arbetar jag som salongschef på en av Björn Axens salonger. Jag har övergripande ansvar för salongen men också det enormt viktiga uppdraget att coacha och stötta ”mina” frisörer och såklart att ta hand om kunderna. I och med att jag också är utbildad makeupartist så blir mitt arbete brett och omväxlande. Jag är till exempel även med vid en del fotograferingar och externa stylinguppdrag.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som frisör?

- Det är varierande och kreativt men i första hand handlar det om service och personkemi. Du kan vara hur bra som helst på att klippa och färga men om du inte har förmågan att få kunden att känna sig bekväm, omhändertagen och trygg så blir det svårt att arbeta framgångsrikt som frisör.

Vad är det bästa med ditt arbete?

- Att det är så varierande och att jag träffar så många härliga människor. Jag lär mig något nytt varje dag tack vare de olika människor jag möter. Ingen dag är den andra lik.

Vad har du för tips till den som vill bli frisör eller makeupartist?

Gå björn Axén Academy - Du kommer inte ångra dig!

Till yrkesinspiration


Annonser