Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Undersköterska

Linnea, undersköterska

Ingen dag den andra lik som undersköterska

Ett varierande arbete där människan står i fokus och där man får följa människor både genom tuffa perioder och de mest fantastiska. Läs om Linneas jobb som undersköterska.

UtbildningUndersköterska
Ort: Danderyd, Järfälla, Nacka, Sollentuna, Solna, 
Stockholm, Täby, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm,
Österåker, Distans

Utbildningstyp: Vuxenutbildning / Komvux
SkolaOLU Omsorgslyftet Utbildningar
Längd: 60 veckor
Studiestöd: Ja

Vad läste du på OLU Omsorgslyftet Utbildningar?
– Vård och omsorgsprogrammet, undersköterska.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till undersköterska / inom vården?
– Jag har alltid velat jobba med människor. Sedan har jag nog aldrig velat ha ett arbete där jag sitter på ett kontor och arbetar åtta till fem varje dag.

Var det svårt att få arbete efter examen?
– Under tiden som jag gick utbildningen så ordnade OLU Omsorgslyftet Utbildnigar en praktikplats åt mig på ett sjukhus som ligger nära där jag bor. Efter min praktik så blev jag erbjuden jobb där, så jag hade redan jobb när jag blev klar med mina studier.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?
– Jag hade hört bra saker om OLU Omsorgslyftet Utbildningar genom två av mina bekanta som tidigare har studerat där.

Undersköterska - läs om hur det är att jobba som det här!

Vad var det bästa med utbildningen?
– Att skolan verkligen anpassade sig efter mig. Det fanns inga träffar som jag var tvungen att passa in utan kunde själv välja en studiegång som passade mig. På det sättet kunde jag jobba samtidigt, säger Linnea och tillägger:

– Sedan tycker jag att lärarna var jättebra. Trevliga och kompetenta. Samt den praktiska biten - jag lärde mig oerhört mycket!

Vad är det bästa med ditt arbete?
– 
Att arbeta med människor och att varje dag är olik den andra. Samtidigt som jag får vara en del av att få människor att må bättre och se hur otroligt tacksamma de är för det.

Jobba inom vården och gör skillnad

Hur skulle du säga att det är att arbeta som undersköterska?
– Det är väldigt givande! Varje dag är spännande! Jag får se människor som går igenom tuffa perioder i sitt liv och får vara en del av det, samtidigt som jag får vara med när dom upplever underbara saker också.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Det mest utmanande är att lösa oförutsedda händelser. Varje människa är den andre olik och det är en utmaning i sig. Man blir en bra människokännare med tiden.

Vem passar yrket för?
– För den som tycker om att arbeta med människor och inte vill sitta på ett kontor åtta till fem varje dag med samma arbetsuppgifter. Och den som tycker om att lära sig om människors olika livssituationer.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
– Eftersom jag är så nöjd med mitt val och med mitt jobb, så skulle jag absolut rekommendera alla att gå utbildningen. Man utvecklas mycket som person och OLU Omsorgslyftet Utbildningars professionella sätt att utbilda passade mig. Jag skulle verkligen rekommendera dem.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 07 jul 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Hattmodist

År 2011 köpte Helene Ådahl Östergötlands enda kvarvarande hattaffär och bestämde sig för att bli hattmodist. Genom utbildningen Hantverkslärling fick hon möjlighet att utveckla sina kunskaper och driva sin verksamhet på riktigt! Läs mer om Helene och hennes resa här.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

Hitta ditt yrke - Frisör

Henrik Nilsson, 24 år, studerade frisörutbildningen hos Ann Pettersson Hair Design School VT 2009. Han bor nu i Umeå där han driver sin egen frisörfirma.
– Jag fick jobb väldigt lätt när jag sökte. Just nu driver jag en egen salong, Speechless i Up2 gallerian. Jag jobbar även som konsulent åt Pivot Point och Hårologi  med att hålla kurser och visningar för frisörer i Sverige.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Projektledare affärsutveckling

Sara Ekström gillar att ha många bollar i luften och ansvaret för olika projekt. Som projektledare kan hon kombinera det hon tycker bäst om - samtidigt som jobbet aldrig blir långtråkigt.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se