Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Kostrådgivare

Anna Swedrup, kostrådgivare

"Utbildningen överträffade mina förväntningar!"

Anna Swedrup är sedan tidigare personlig tränare men kände att hon ville komplettera sin kunskap med en utbildning till Kostrådgivare på distans hos Bergklint education. Idag driver hon ett eget företag inom kostrådgivning och friskvård.

UtbildningKostrådgivare - distans
Ort: Distans
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaBergklint education
Längd: Heltid 3 veckor, deltid upp till 12 månader
Studiestöd: Nej

Varför valde du att utbilda dig till Kostrådgivare?
– Då jag arbetar som PT och tidigare har utbildat mig bland annat som friskvårdskonsult, träningsinstruktör och massör så ville jag komplettera med Kostrådgivning som intresserar mig mycket. Jag valde just Bergklints utbildning då den går in på djupet om vad vi bör äta och varför. Kosten är inte bara viktigt för att vi ska må bra och orka träna och leva, utan även för att bygga upp det bästa skyddet mot sjukdomar.

Vad arbetar du med idag?
– Jag driver ett eget företag, StrongByNature, och är min egna arbetsgivare. Jag arbetar främst med kost- och träningsrådgivning.

Hur kom det sig att du beslutade dig för att läsa utbildningen Kostrådgivare?
– Den främsta anledningen till att det blev just Bergklints utbildning är att den går in på djupet om hur och varför kroppen reagerar som den gör på det vi äter. Utbildningen överträffade mina förväntningar, jag fick lära mig mycket mer än det jag hade hoppats på att utbildningen skulle ge!

Kostrådgivare - läs om yrket här!

Vad var det bästa med utbildningen?
– Jag tyckte att det var bra att utbildningen var grundläggande och gav en väldigt bra kunskapsgrund att stå på, som man sedan kunde bygga vidare på utifrån sin egen inriktning och upplägg. Jag var även väldigt nöjd med min lärare på utbildningen! Dessutom var det utmärkt att utbildningen var på distans.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få jobba med olika individer och få följa en persons resa till en starkare vardag. Det blir så många bonuseffekter när man mår bra och orkar bättre!

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
– Att motivera kunden när det blir uppförsbackar. Det är ett inslag som ingen kommer ifrån, det kommer att dyka upp många motgångar. Samtidigt är det motgångarna som gör att man förändras och blir starkare mentalt.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som Kostrådgivare?
– Otroligt lärorikt på så många plan! Man lär inte bara ut hur man äter på ett bra sätt utan man lär sig också mycket om hur människor ”fungerar” mentalt på många sätt. Dessutom är det viktigt att hålla sig à jour med vad som händer, nya råd och rön hela tiden så det är mycket att läsa och vara uppdaterad på vilket är mycket roligt och utmanande.

Vem passar yrket för, tycker du?
– Man måste tycka om att jobba med människor och ha mycket tålamod. Och lära sig att läsa människor, det är inte alltid som de säger... Lite psykolog på ett sätt!

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
– Jag skulle rekommendera de som är intresserade av att läsa till Kostrådgivare att läsa på Bergklint education! Och fundera på vad du vill använda utbildningen till, det finns många olika möjligheter! Att vara Kostrådgivare betyder inte att alla vill ha hjälp med att gå ner i vikt. Jag ser det lite som att mina kunder går i en matskola, olika inriktningar beroende på om de vill gå ner i vikt, lära sig äta på ”rätt” sätt, gå upp i vikt, anpassa kost efter träningsupplägg etc. Som sagt, det finns många olika möjligheter med utbildningen!

Låter detta som en kurs för dig? Gör som Anna och beställ information om distanskursen Kostrådgivare redan idag!

» Läs mer om Kostrådgivare på distans
» Läs mer om Livsstilsrådgivare på distans

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 15 aug 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-07-07

Hitta ditt yrke - Administratör

Tereza Varadi går Astars administratörutbildning och när hon nästan var klar med utbildningen fick hon ett vikariat hos ett företag. Nu är vikariatet slut och hon är tillbaka för att avsluta sin utbildning. Men efteråt återvänder hon troligtvis till samma företag.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Elinstallatör

Said Touma har alltid haft ett intresse för elektronik och har nu studerat på Stockholms Tekniska Institut sedan ett och ett halvt år tillbaka. Eftersom att han alltid haft intresse för elektronik föll det väldigt naturligt att han började läsa till STI-Ingenjör vid Stockholms Tekniska Institut.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Journalist

Intressanta människor, nya upplevelser och omväxlande arbetsuppgifter. Låter det som ditt drömjobb? Läs hur Eline Hvamstad blev webbredaktör på norska tidningen Woman.
- Jag har alltid varit nyfiken och engagerad i nyheter samtidigt som jag har gillat att skriva. Som journalist får man umgås och prata med människor, och som en social och utåtriktad person passade det mig perfekt.

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se