Hitta ditt yrke - Gruppträningsinstruktör

Ett flexibelt jobb som passar dig som gillar att undervisa – och som brinner för träning såklart. Åsa Fornander, 38, har utbildat sig till gruppträningsinstruktör på SAFE Education och jobbar idag med sitt drömyrke.

Läs en utbildning till gruppträningsinstruktör på SAFE Education

Läs mer om träningsutbildningar hos SAFE Education



Ett pulshöjande yrke för dig som gillar att lära ut


Ett flexibelt jobb som passar dig som gillar att undervisa – och som brinner för träning såklart. Åsa Fornander, 38, har utbildat sig till gruppträningsinstruktör på SAFE Education och jobbar idag med sitt drömyrke.


Motsvarande Åsas utbildning:

Namn: Lic. Gruppträningsinstruktör
Ort: Stockholm och Göteborg
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

  SkolaSAFE Education
  Längd: 14 dagar
  Kostnad: Paketpris 15 000 kronor inkl. moms.

Läs mer om utbildningen här                                          Lämna en intresseanmälan här

Åsa Fornander utbildade sig till gruppträningsinstruktör på SAFE Education för cirka 15 år sedan. Då var utbildningen två veckor lång. Idag finns ett flertal utbildningar hos SAFE i olika teman, såsom cykling, yoga, funktionell träning och dans. En av dessa är Licencerad Cardio Stylez instruktör (dansinspirerad), som är på två veckor sammanlagt och finns i Stockholm och delar av utbildningen även i Göteborg.
– Det var en jättebra utbildning. Effektiv och intensiv. Perfekt för mig som gillar fullmatning, säger hon och skrattar.
– Det är kunniga lärare som är duktiga på att utbilda.

Åsa förklarar att SAFE var ett naturligt val när hon skulle välja utbildningsanordnare.
– Jag kom från dansvärlden där det är mycket mer fokus på teknik, disciplin och prestation, vilket jag älskar, men när jag testade gruppträning blev det en härlig kontrast med människor som kom med en helt annan inställning och en annan typ av energi. Jag kände att jag skulle vara bra på att undervisa den typen av klasser - men att ändå ha fördel av min bakgrund, så jag bestämde mig för att utbilda mig till instruktör.

Gruppträningsinstruktör för dig som gillar att undervisaFick jobb direkt

– SAFE Education var den mest erkända skolan i branschen, så jag valde den.
Väl utexaminerad från SAFE var det inga problem att få jobb, berättar hon. Hon började arbeta som gruppträningsinstruktör på några utvalda gym.

– Utbildningen ger en jättebra grund, men sedan måste man jobba vidare med de kompetenser man har fått.
Och det har Åsa sannerligen gjort. Idag jobbar hon som både gruppträningsinstruktör och danspedagog med Stockholm som bas. Hon driver eget företag och är grundaren bakom träningskoncepten AfHo, som är en dansklass, och Barre Move som är en stångträningsklass inspirerad av balett. Det gör att hon även reser mycket runt i landet och håller i workshops. Dessutom tränar hon själv 3-4 gånger i veckan, både dans, yoga och med PT för att få en bra allroundträning.

Hur skulle du beskriva yrket?

– Det är en tuff bransch, svårt att få hög lön, men samtidigt är det ett kreativt jobb. Jag skulle rekommendera att satsa fullt ut, försöka få arbete på heltid och ta egna initiativ.
– För min egen del har jag stort fokus på att utbilda personer till träningskoncepten. Jag har många events inbokade och ska under våren fortsätta att utveckla de träningskoncept som jag har byggt upp, förklarar hon.

"Våga ta betalt för ditt arbete"PT, grupptränare eller träningsteori - hos SAFE

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Jag är en konstnärssjäl och träningsyrket gör att jag får utlopp för min kreativitet. Jag skulle dö av ett nio-till-fem-jobb och nu får jag styra mina arbetstider själv. En annan positiv grej är att jag måste vara helt närvarande i det jag gör. Man kan inte tänka på vardagsgrejer under tiden, det är en enorm fördel.

Vem passar yrket för?

– De som gillar att undervisa andra. Det är en viktig del av arbetet. Du ska brinna för träning såklart och gilla att träffa människor. Du ska åtminstone kunna gå in i en roll där du är social och framåt, säger hon.

Har du några tips till andra som är intresserade av träningsyrket?

– Ja, det är att försöka hitta din grej, det som du tycker att är kul och inte bara gå på det som andra säger att du ska göra. Våga ta betalt för ditt arbete och se det som ett riktigt jobb redan från början, avslutar hon.

Arkiv: Hitta ditt yrke


Annonser