Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ingenjörer som är ute på byggplatsen

Anläggningsingenjör

Vill du arbeta med samhällsutveckling och infrastruktur? Framtiden som anläggningsingenjör ser väldigt ljus ut!

Anläggningsingenjör

Som anläggningsingenjör är du en viktig nyckelperson. Du arbetar med att planera och driva framtida bostads- och infrastruktursatsningar. Det handlar även om långsiktiga storsatsningar inom kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Ofta är det projekt med stora investeringar. Det här yrket passar dig som vill kombinera teknik, problemlösning och projektledning. Arbetet är varierande, socialt och ansvarsfullt. Det planeras flera stora infrastruktursatsningar i Sverige framöver och branschen är i stort behov av utbildad personal.

Låter anläggningsingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning till:

Möt BÜsra Yildiz

Büsra har gått yrkeshögskole- utbildningen Anläggningsingenjör och arbetar nu som projektingenjör. Hon rekommenderar byggbranschen för alla som vill vara delaktiga i att bygga ett bättre samhälle. 

» Läs hela intervjun


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 10 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-27

Vill du vara med och bygga ett bättre samhälle?

Büsra Yildiz har gått yrkeshögskoleutbildningen Anläggningsingenjör och arbetar nu som projektingenjör. Hon rekommenderar byggbranschen för alla som vill vara delaktiga i att bygga ett bättre samhälle.  - Jag är 26 år, bor tillsammans med min fästman. Mina fritidsintressen är att resa, träna och umgås med nära och kära. - Jag studerade samhällsvetenskap med inriktning ekonomi på gymnasiet och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-28

Mätningstekniker / Mätningsingenjör

Tycker du om att jobba både inom- och utomhus och med datorn som hjälpmedel? Då kan mätningsingenjör eller mätningstekniker passa dig. Läs mer om yrket här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-23

En entreprenadingenjörstudent berättar

Charlotta Nelly, studerar andra och sista året till Entreprenadingenjör på East Sweden Business School (ESBS), som bedriver YH-utbildning i Norrköping. Läs hela intervjun får att få veta mer om att utbilda dig till Entreprenadingenjör!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in