Utbildningstest - Ekonomiska Enya

Har du hittat till denna grupp är du troligtvis en person som gillar högt tempo, ekonomiska eller administrativa arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med kunder.

Läs om de andra profilerna här:

Naturnära Nour, Tekniska Thea, Omhändertagande OssianSamhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa Kasper, Estetiska Ebba, Serviceinriktade Simon.

Ekonomiska Enya

Du Blev: Ekonomiska Enya

Har du hittat till denna grupp är du troligtvis en person som gillar högt tempo, ekonomiska eller administrativa arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med kunder. Viktiga egenskaper som är viktiga att ha är förmågan att ge bra service och kunna lämna information på bästa sätt. Att ha kontakt med kunder, offentliga myndigheter, medarbetare inom den egna organisationen samt andra företag och kanske till och med allmänheten ingår i dina arbetsuppgifter. Du är serviceminded och brinner för organisationsfrågor, är lösningsfokuserad, samt gillar att strukturera och skapa ordning. Kanske drömmer du om att starta eget?

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Ekonomi och administration

Att jobba inom ekonomi passar dig som har ett sinne för siffror och viss analytisk förmåga. Exempel på yrken inom ekonomi är ekonom, revisor, controller och ekonomisk analytiker. Arbete inom administration kan variera från att självständigt författa brev och sammanställa rapporter som uppdatering av företagets hemsida och att hantera företagets ekonomi. Det finns en uppsjö av inriktningar inom ekonomi och lika många utbildningsalternativ:

Sök utbildningar inom administration
Sök utbildningar inom ekonomi
Sök utbildningar inom finans och analys
Sök utbildningar inom internationell ekonomi
Sök utbildningar inom redovisning och bokföring

Ledarskap, organisation och företagande

Organisationsfrågor intresserar dig och du vill gärna arbeta med att leda eller organisera en organisation. Du är en människokännare och har sinne för affärer. Kanske drömmer du om att bli VD en dag eller att starta eget?

Sök utbildningar inom företagande och entreprenörskap
Sök utbildningar inom organisation och ledarskap

HR, personal och arbetsmiljö

I arbetet inom personal och arbetsmiljö jobbar du nära personalchefen med arbetet kring personalfrågor och personalpolitik. Det är viktigt att ha kunskap om frågor kring arbetsmiljö och fackfrågor. Exempel på yrken du kan jobba med är personalchef, rekryterare och HR-personal.

Sök utbildningar inom personal, arbetsmiljö och HR

Försäljning

Att arbeta inom försäljning kräver att du tycker om att träffa nya människor. Att arbeta med försäljning kan vara allt ifrån att vara en resande säljare världen över eller att arbeta med försäljning i en butik eller på ett kontor.

Sök utbildningar inom handel och försäljning

Inköp och logistik

Att arbeta med inköp innebär att du köper in varor och tjänster på ett företag. Att arbeta med logistik och spedition innebär att du arbetar med planering och hur du till lägsta pris och bästa service transporterar varor från punkt A till punkt B. Exempel på yrken är inköpare, distributionslogistiker och logistikutvecklare.

Sök utbildningar inom inköp
Sök utbildningar inom logistik och spedition

Juridik

Om du väljer att studera juridik kan du i framtiden jobba som domare, affärsjurist, notarie, juridiskt ombud, advokat, jurist m.fl. Inom juridiken kan du arbeta bland annat som företagsanställd, egen företagare eller inom staten.

Sök utbildningar inom juridik

Säkerhet

Att arbeta inom en bransch där säkerheten är i fokus är viktigt. Säkerhetsbranschen behöver en pålitlig kompetens. Yrken inom säkerhetsbranschen är exempelvis brandingenjör, brandman, polis, säkerhetschef eller ett arbete inom bevakningsbranschen. Drömmer du om att arbeta för ett säkrare samhälle – utbilda dig inom säkerhet.

Sök utbildningar inom säkerhet

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!


Annonser