Visa studentum.se som: Mobil

Ställ om i karriären – gå en kort YH-utbildning

Har det blivit dags för dig att byta bana i arbetslivet eller är du i behov av att förnya din kompetens? Gå en kort yrkeshögskoleutbildning och bli redo för nästa steg i karriären på nolltid. 

Korta YH-utbildningar är eftergymnasiala yrkesinriktade utbildningar och är anpassade efter arbetsmarknadens behov.  De riktar sig främst till dig som är yrkesverksam och vill skapa nya karriärmöjligheter samt fördjupa och bredda din kompetens. Utbildningarna ges inom flera olika områden i form av enskilda kurser eller kurspaket. Läs mer och hitta din YH-utbildning nedan. 

Hur lång är utbildningen?

Längden på de korta YH-utbildningarna varierar och kan vara alltifrån några veckor upp till flera månader. Vanligtvis pågår de i cirka fem till sex veckor och du kan jobba eller studera annat samtidigt. Upplägget på kurserna varierar men studietakten är flexibel och du kan välja att studera på distans, deltid eller heltid. Utbildningarna är  CSN-berättigade och du kan ansöka om studiemedel om du studerar en kurs på minst halvtid och inte är äldre än 57 år. 

Hur blir jag behörig?

Förkunskapskraven är ofta högre vid en kort YH-utbildning jämfört med en lång. Om du är behörig för att bli antagen till en kurs kan bero på flera olika faktorer. Det innebär att du kan behöva relevant arbetslivserfarenhet inom det området du vill studera. Det kan även ställas andra krav som att du behöver ha en yrkeshögskoleexamen eller godkända betyg från kurser på högskola eller universitet. Inom yrkeshögskolan är det skolorna själva som sköter antagningen till utbildningarna. Kontakta skolan direkt om du har eventuella frågor angående din ansökan. 

Efter utbildningen

Studierna leder inte till en examen utan när utbildningen är avklarad och godkänd tilldelas du ett utbildningsbevis. Du har nu goda möjligheter att ta nästa steg i karriären – bra va?  Blir du sugen på att utveckla din kompetens? Läs mer och hitta en utbildning som passar dig nedan!  

Hitta din korta YH-utbildning här 

Tips på korta YH-utbildningar

E-commerce Coordinator

Frontend Developer 

IT-projektledare 

Inköpsanalytiker
Social, Content & Influencer Marketing

Säkerhetstekniker 

Sökmarknadsföring SEO & SEM

Källa: Myndigheten för yrkeshögskolan

Senast uppdaterad: 10 maj 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-04

7000 nya studieplatser på korta YH-utbildningar

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) har beslutat om att inför en ny utbildningstyp som kallas korta YH-utbildningar. Den nya utbildningstypen är kurser eller kurspaket som är mer flexibla än vanliga YH-utbildningar. Vi har samlat information om de nya utbildningarna för dig som vill söka!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-15

Mat som gör dig smart – 7 livsmedel som boostar hjärnan

Att mat är viktigt kommer inte direkt som någon nyhet, men visste du att vad du äter faktiskt kan göra dig smartare? Ja, du läste helt rätt! Intelligens är i hög grad medfött, men det går att boosta hjärnan med vad du stoppar i dig. Rätt mat kan alltså förbättra ditt minne, öka ditt fokus och göra det lättare för dig att ta till dig ny information. Här är 7 livsmedel som gör dig smart(are)!  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

Hösttips - för pessimister och optimister

Hösten är en känsloladdad årstid. Somliga är glada över alla härliga färger i naturen, medan andra bara tänker på kylan och mörkret som blir mer påtagligt varje dag som går. Vare sig du har en optimistisk eller pessimistisk inställning till hösten får du här tips på hur du får ut så mycket som möjligt av den!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in