Visa studentum.se som: Mobil

Idrottspedagog – Ett aktivt yrke!

Emelie pluggade till Idrottspedagog på Lillsveds Idrottsfolkhögskola och arbetar idag som kolloföreståndare och aktivitetsguide. Läs om varför hon valde sin utbildning och just Lillsveds Idrottsfolkhögskola!

Namn: Emelie Axelsson
Utbildning: Idrottspedagog
Skola: Lillsveds Idrottsfolkhögskola
Gör: Arbetar som föreståndare på kollo och som aktivitetsguide

Varför valde du att söka till Lillsveds Idrottspedagogutbildning?

Jag har nog alltid vetat att kontoret inte passar mig. Att spendera mina dagar inomhus framför en dator lockar inte det minsta. Jag vill vara utomhus, njuta av väder och träffa människor.

Så när jag kände att det var dags att leta utbildningar halkade jag av en slump in på folkhögskolor och hittade Lillsved. Visste direkt att idrottspedagog var precis det jag ville studera.

Hur var året på Lillsved?

Mitt år på Lillsved var magiskt! Allt jag kunde tänka mig plus lite till. Jag lärde mig nya saker varje dag och fick möjlighet att prova på så mycket olika sporter och aktiviteter. Träffade vänner för livet och utvecklades som människa och framförallt som ledare. Ett galet roligt år som man aldrig ville skulle ta slut!

Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?

Mina vintrar har jag jobbat som skidinstruktör i norska fjällen. Mina höstar och vårar har jag varit aktivitetsguide åt företag och stora sällskap. Mina somrar spenderar jag ute på Barnens ö som föreståndare på två kollogårdar. Har hunnit med en utbildning till på Lillsved och rest en hel del där emellan.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som föreståndare på kollo och som aktivitetsguide. Samtidigt håller jag och en vän på att starta upp ett företag som fotograferar.

Övrigt du vill dela med dig?

Om möjligheten fanns, så skulle jag göra om mitt år som idrottspedagog 100 gånger om!

Senast uppdaterad: 05 nov 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-25

Äventyrsguide & Skidlärare

Den ena dagen är inte den andra lik när du går på kursen Turism, rekreation och service på Grimslövs folkhögskola. Utbildningen är fylld av spännande upplevelser och du blir väl förberedd inför din kommande yrkesroll i turism- och resebranschen. Björn, 23, från Gotland har siktet inställt på äventyrsturism och jobbar denna vinter som skidlärare i svenska fjällen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-07

Personlig tränare

För Brusik Burhan, 35 år, har träning varit ett intresse sedan länge. Från jobbet som säljare på träningscentret SATS var beslutet enkelt att utbilda sig till personlig tränare.
– Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-25

Fotbollstränare

Gillar du fotboll och ledarskap? Brinner du för att barn och ungdomar ska ha roligt och utvecklas när de spelar fotboll, eller drömmer du om att en dag vara tränare på elitnivå? Vi har träffat Hannes Persson som gått fotbollstränarlinjen på Eslövs folkhögskola. Han berättar hur det var att gå utbildningen och hur det är att jobba som fotbollstränare på heltid!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in