Korta YH-utbildningar

Data Storytelling & Visualization

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

4 december, 2023

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Data Storytelling & Visualization

Data Storytelling & Visualization - Kort YH-utbildning

Uppgradera din kompetens inom digital marknadsföring, digital analys eller dataanalys med utbildningen Data Storytelling & Visualization. Utveckla ett insikts- och datadrivet affärsmannaskap med stöd av dataanalys, datavisualisering och data storytelling.

I dagens digitala värld är förmågan att dra meningsfulla insikter från data avgörande - det är den värdefulla råvaran som driver framgångsrika företag och kampanjer. För att vara framgångsrik behöver du inte bara kunna tolka data, du behöver kunna berätta en engagerande och övertygande historia med den.

Data Storytelling & Visualization är utformad för ta din kompetens till nästa nivå och få expertis inom datadriven kommunikation. Du kommer att lära dig konsten att skapa berättelser med hjälp av data och visuella verktyg, vilket gör att du kan kommunicera komplex information på ett lättförståeligt sätt för att kunna fängsla mottagaren och påverka beslutsfattare.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

För mer information om Data Storytelling & Visualization, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

  • Grundläggande behörighet: lägst godkänt betyg i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.
  • Minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom digital marknadsföring, digital analys och/eller dataanalys.

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

  • Gymnasiebetyg
  • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

Examen & Intyg

Efter utbildningen

Genom denna kursen får du en plattform för att professionellt kunna analysera, sammanställa och visualisera data och insikter samt skapa effektiva dataflöden med datavisualisering och data storytelling.

Kursen ger dig kompetens för att utveckla insikts- och datadrivet affärsmannaskap inom organisationen med stöd av dataanalys, datavisualisering och data storytelling.

Efter kursen kan du förmedla budskap, fakta och argument med hjälp av data på ett övertygande, tydligt och koncist sätt.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Data Storytelling & Visualization

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Yrkeshögskola
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

Hitta din utbildning på IHM Yrkeshögskola

När du läser en YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens...

Läs mer om IHM Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights