Så har covid-19 påverkat intresset för studier
20 maj 2020

Så har covid-19 påverkat intresset för studier

Coronaviruset har påverkat många delar av samhället, och studier är inget undantag. För att kunna hjälpa dig som letar efter en utbildning på bästa sätt så gjorde vi en undersökning kring hur ni - våra besökare - tänker kring era studieplaner!

855 studenter och blivande studenter svarade på undersökningen. Resultatet blev en rapport som bland annat tar upp frågor kring studier online och hur många som fortfarande vill börja plugga. 

Osäkerhet kring att påbörja studier

Situationen med coronaviruset gör det svårt att planera framåt och 42% av de svarande i undersökningen är osäkra kring hur coronaviruset kan komma att påverka deras beslut att börja plugga. 20% svarar att de kommer att senarelägga sina studier på grund av covid-19, men endast 2% vill inte längre börja plugga.

Majoriteten planerar inte att avbryta sina studier

Vi var nyfikna på om studenter funderar på att avbryta sina studier på grund av coronaviruset. En stor majoritet, 85%, svarade att det inte tänker avbryta sina studier. 12 % svarade att de inte bestämt sig än, men endast 3% svarade ja.

78 % vill ha livesända lektioner

I undersökningen ville vi också ta reda på hur studenterna tycker att skolor kan hjälpa till att minska smittspridningen. De mest populära svarsalternativen var livesända föreläsningar (78%) och inspelade föreläsningar som mejlas ut till studenterna (61%). Studenterna tycker även att skolorna ska fortsätta att ställa in stora seminarier, föreläsningar och sammankomster. 

Vill du ta del av hela rapporten? 

Ladda ner den här!


Statistiken utgår från studentum.se och AllaStudier.se:s användarundersökning som genomfördes bland siternas besökare och medlemmar. Resultatet som redovisas baseras på svaren från 855 respondenter under perioden 18 mars till 20 april 2020.

Senast uppdaterad: 20 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Artikelserie: Universitet och högskolor

Att hitta rätt utbildning och rätt skola kan verka svårt i dagens utbildningsdjungel. Det här är en artikelserie där du får möta olika universitet och högskolor i en längre intervju.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Alternativt urval - Arkitektprogrammet

Vill du läsa arkitektprogrammet men inte har tillräckligt bra betyg? Då har du hittat helt rätt! Höga betyg är inte allt, det finns faktiskt ytterligare ett sätt för dig att bli antagen till arkitektprogrammet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-02-27

10 populära komvuxkurser

Saknar du behörighet för att komma in på din drömutbildning? Ingen fara! På komvux har du möjlighet att plugga upp dina betyg på både grund-och gymnasienivå. Vi har listat tio populära komvuxkurser.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in