Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Så har covid-19 påverkat intresset för studier

Så har covid-19 påverkat intresset för studier

Coronaviruset har påverkat många delar av samhället, och studier är inget undantag. För att kunna hjälpa dig som letar efter en utbildning på bästa sätt så gjorde vi en undersökning kring hur ni - våra besökare - tänker kring era studieplaner!

855 studenter och blivande studenter svarade på undersökningen. Resultatet blev en rapport som bland annat tar upp frågor kring studier online och hur många som fortfarande vill börja plugga. 

Osäkerhet kring att påbörja studier

Situationen med coronaviruset gör det svårt att planera framåt och 42% av de svarande i undersökningen är osäkra kring hur coronaviruset kan komma att påverka deras beslut att börja plugga. 20% svarar att de kommer att senarelägga sina studier på grund av covid-19, men endast 2% vill inte längre börja plugga.

Majoriteten planerar inte att avbryta sina studier

Vi var nyfikna på om studenter funderar på att avbryta sina studier på grund av coronaviruset. En stor majoritet, 85%, svarade att det inte tänker avbryta sina studier. 12 % svarade att de inte bestämt sig än, men endast 3% svarade ja.

78 % vill ha livesända lektioner

I undersökningen ville vi också ta reda på hur studenterna tycker att skolor kan hjälpa till att minska smittspridningen. De mest populära svarsalternativen var livesända föreläsningar (78%) och inspelade föreläsningar som mejlas ut till studenterna (61%). Studenterna tycker även att skolorna ska fortsätta att ställa in stora seminarier, föreläsningar och sammankomster. 

Vill du ta del av hela rapporten? 

Ladda ner den här!


Statistiken utgår från studentum.se och AllaStudier.se:s användarundersökning som genomfördes bland siternas besökare och medlemmar. Resultatet som redovisas baseras på svaren från 855 respondenter under perioden 18 mars till 20 april 2020.

Senast uppdaterad: 20 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Hur påverkar COVID-19 utlandsstudier?

Att studera utomlands är en dröm för många, men just nu ser världen helt annorlunda ut. Vi har därför samlat de vanligaste frågorna kring hur COVID-19 påverkar utlandsstudier!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Hur pluggar du bäst på distans?

Just nu rekommenderas alla skolor från gymnasiet och uppåt att hålla undervisning på distans på grund av det rådande coronaviruset. Hur van är du att plugga hemifrån? Vi listar våra bästa tips för att plugga effektivt på distans!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-26

Besök den Digitala utbildningsmässan!

Funderar du på hur du ska kunna träffa skolor och universitet nu när covid-19 förhindrar oss från personliga möten? Vi på studentum.se vill hjälpa blivande studenter och underlätta mötet med utbildare! Därför anordnar vi den 13 maj Digitala utbildningsmässan på studentum.se! 

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in