Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Utbildning till webbutvecklare

Ta dig an ett nytt språk

Frontend, .NET eller UX design? Hitta en utbildning till webbutvecklare här, oavsett om du vill plugga hemifrån eller på plats i klassrum. Var med och utveckla framtidens webb!
Visar 1-20 av 48 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 48 träffar
1
2
3

Vill du jobba med att skapa och utveckla användarvänliga webbplatser, appar eller tjänster? En utbildning till webbutvecklare leder till en framtida karriär inom ett spännande område som ständigt är i utveckling. 

Vad ingår i en utbildning till webbutvecklare? 

Under en utbildning till webbutvecklare lär du dig om olika publiceringsverktyg, programmering, design och UX. Som webbutvecklare är det vanligast att du jobbar med programmeringsspråken 

 • HTML 
 • CSS 
 • C# 
 • JavaScript 

Många webbutvecklare jobbar i plattformen .NET som används för att skapa och utveckla olika system, applikationer och molntjänster. 

Exempel på inslag och kurser inom en utbildning till webbutvecklare: 

 • Digital design och UX 
 • Programmering 
 • Projektmetodik 
 • Publiceringsverktyg 

Hur kan jag utbilda mig till webbutvecklare? 

Det finns många utbildningar till webbutvecklare på yrkeshögskolan. YH-utbildningar är framtagna efter arbetsmarknadens behov och här utbildar du dig specifikt för rollen som webbutvecklare. 

YH-utbildningar innehåller oftast 25 veckor LIA, lärande i arbete, där du får utveckla dina kunskaper under handledning på en faktisk arbetsplats. Där får du se hur webbutvecklare arbetar i praktiken och vilka olika områden du kommer jobba med. 

Hur lång är en utbildning till webbutvecklare? 

Om du väljer att studera på yrkeshögskolan är utbildningen i regel två år lång. Det finns också korta YH-utbildningar som brukar vara runt 10 veckor och som främst riktar sig till dig som redan har arbetslivserfarenhet och vill vidareutbilda dig. 

Om du vill fördjupa dina kunskaper med akademiska studier inom webbutveckling kan du gå ett kandidatprogram i datavetenskap eller webbutveckling. Kandidatprogram på universitet och högskolor är tre år långa. Vill du vidareutbilda dig ytterligare kan du bygga på med ett master- eller magisterprogram i till exempel webbdesign, datavetenskap eller data science

Du kan också hitta enskilda kurser eller yrkesutbildningar inom webbutveckling som varierar i längd. 

Kan jag utbilda mig till webbutvecklare på distans? 

Ja, det finns skolor som erbjuder utbildningen på distans, men det är vanligt att studera på plats. I listan ovan kan du se om de olika utbildningarna ges på plats eller på distans. 

Vad kan jag jobba med efter en utbildning till webbutvecklare? 

Yrket webbutvecklare kan vara väldigt flexibelt. Då du kommer sköta de allra flesta arbetsuppgifterna via en dator kan du i praktiken jobba både hemifrån och från utlandet. Men tänk på att det är arbetsgivaren som bestämmer om du kan jobba på distans eller inte, och i vilken utsträckning. Därför beror villkoren alltid på vilken arbetsgivare du väljer och vilken policy de har. 

Som webbutvecklare kan du ha självständiga uppgifter men det är också vanligt att jobba projektbaserat i ett team tillsammans med andra utvecklare. Du kan också välja att starta eget och jobba som konsult eller frilansare.  

Olika jobbtitlar du kan ha är till exempel: 

 • webbutvecklare  
 • .NET utvecklare 
 • frontend-utvecklare (jobbar med framsidan, användargränssnitt) 
 • backend-utvecklare (jobbar med bakgrunden, serversidan) 
 • systemutvecklare
Jämför dina favoriter