Korta YH-utbildningar

Typescript

Medieinstitutet, Distans
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Efterfrågad kurs för webbutvecklare

Kort fördjupande kurs i TypeScript för dig med tidigare erfarenhet av programmering och Javascript. Du får verktyg för smidigare kvalitetssäkring och validering av kod.

Efterfrågan av Typescript

Arbetsgivarna behöver medarbetare med kunskaper om Typescript och dess komponenter, kvalitetssäkring och felsökning samt med stora färdigheter att abstrahera logik och organisera kod samt använda de verktyg som krävs för att hantera de fel som uppdagas. Enligt GitHubs senaste rapport (Octoverse 2022) är Typescript nu världens fjärde mest populära programmeringsspråk, och det mest använda språket inom frontend.

Behovet av kompetens i Typescript är stor. Det saknas medarbetare med kunskaper om Typescript och dess komponenter, kvalitetssäkring och felsökning samt och kunna organisera kod samt använda de verktyg som krävs för att hantera de fel som uppdagas.

Vad är Typescript?

TypeScript har allt det som Javascript har, men även det som saknas i JavaScript. Typscript använder till exempel: typer, klasser, interface, typade variabler, enumerables, generics, unionstyper och mycket annat. En back-end utvecklare kommer känna sig hemma i TypeScript, och en front-end utvecklare kommer få nya verktyg för att uttrycka sin kod.

Typscript tillåter dig att upptäcka fel i koden under kompilationen, och du behöver därför inte köra programmet för att upptäcka eventuella buggar, vilket spar tid och leder till en mindre och snabbare fil i slutändan.

Typescript tillåter också objekt-orienterad programmering vilket gör att det blir lättare att strukturera din kod så att den blir läsbar och lättförståelig. Detta är enormt viktigt vid större projekt där många olika utvecklare kan behöva ta vid och skriva på orginalkoden.

Eftersom Typescript innefattar allt av Javascript, men även innehåller fler egenskaper för att skapa mer läsbar och lättförståelig kod, är språket perfekt för större och mer komplexa projekt.

Efter avslutad utbildning har du kunskaper om:

  • TypeScript
  • Typer
  • Interface
  • Unioner
  • Klasser
  • Moduler
  • Inference
  • Kvalitetssäkring av kod
  • Felsökning
För mer information om Typescript, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Utbildningens mål

Målet med kursen är att du ska kunna använda TypeScripts egenskaper för att transpilera JavaScript. Efter avslutad kurs ska den studerande kunna avancerad TypeScript.

Efter avslutad utbildning har du kunskaper:

  • TypeScript
  • Typer
  • Interface
  • Unioner
  • Klasser
  • Moduler
  • Inference
  • Kvalitetssäkring av kod
  • Felsökning

Målgrupp

Vem ska gå utbildningen?

Utbildningen i Typescript vänder sig till webbutvecklare. Du behöver minst ett års erfarenhet av programmering och javascript för att kunna tillgodogöra dig kursen, kunna reflektera till den egna arbetssituationen. Kursen låter dig kombinera studier med arbete för att snabbt omsätta nya kunskaper i praktiken.

Behörighet

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Yrkeserfarenhet: 1 år heltid. Typ av yrkeserfarenhet: Dokumenterad yrkeserfarenhet av programmering/webbutveckling med javascript

Upplägg

Kostnadsfri

Kursen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är yrkesverksam.

På distans

Kursen bedrivs på distans med ett utbildningspass per vecka. Kursen går utmärkt att kombinera med arbete och har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Utöver detta förväntas kursdeltagaren själv ta del av inläsningsmaterial, studieuppgifter, gruppövningar mm.

Mycket av verklighetsanknytningen i utbildningen utgörs av praktisk tillämpning med skarpa projekt, detta för att hela tiden koppla teoretiska kunskaper till färdighetsträning. Utbildningen innehåller studieuppgifter oberoende av tid och rum i form av filmade föreläsningar och projekt, såväl individuella som i grupp.

CSN

Kursen är CSN-berättigad. Mer om att söka studiemedel kan du läsa på csn.se. YH finns under ”Studerande övriga utbildningar”. Kursen räknas som en yh-utbildning.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Typescript

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medieinstitutet
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

YH-program inom webbutveckling, tv och digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Du hittar hela utbudet...

Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights