YH-utbildning

Backend Developer

NBI - Handelsakademin, i Göteborg
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Få mer information om utbildningen 👍

Backend Developer

Backend Developer

Vill du skapa teknisk struktur och logik som driver en webbapplikation eller annan programvara? Då är yrkesrollen och utbildningen Backend Developer rätt för dig. Som Backend Developer arbetar du med systemets funktionalitet och prestanda och utvecklar serverapplikationer, databaser och övergripande arkitektur.

Som Backend Developer är du hjärnan bakom systemets funktionalitet och prestanda. Ditt huvudansvar innefattar att utveckla och underhålla serverapplikationer, databaser och systemets övergripande arkitektur. Du hanterar hur data lagras, bearbetas och kommuniceras mellan olika delar av en applikation.

Dina arbetsuppgifter omfattar att skriva kod och scripts på serversidan, optimera databasprestanda och säkerställa att systemet är skalbart och robust. En Backend Developer skapar API:er som gör det möjligt för frontend och andra system att kommunicera med applikationens backend.

I rollen som Backend Developer ansvarar du även för att implementera säkerhetsåtgärder för att skydda applikationen från olika hot och säkerhetsproblem.

Du arbetar nära Frontend Developers och andra teammedlemmar för att säkerställa sömlös integration mellan frontend och backend. På så sätt möjliggörs en kraftfull och enhetlig digital upplevelse.

Yrkesroller efter utbildningen

  • Backend Developer
  • Systemarkitekt
  • Mjukvaruutvecklare
  • IT-projektledare
  • .NET och Java-utvecklare

Dina möjligheter till jobb

De allra flesta företag genomgår digitala omvandlingar för att effektivisera sina processer, förbättra kundupplevelsen och hålla sig konkurrenskraftiga. Backend Developers är avgörande för att bygga och underhålla den tekniska infrastrukturen som möjliggör dessa digitala förändringar. Möjligheterna till jobb som Backend Developer är stora och sträcker sig över många branscher. Eftersom behovet av kompetensen bara växer öppnas dörrar till olika karriärvägar.

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin.se.


24 v värdefull praktik på företag (LiA)

Genom din praktikperiod (12+12 veckor) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Under lärande i arbete (LIA) följer du de arbetstider som gäller på praktikföretaget.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

För mer information om Backend Developer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt

  • lägst betyg E i Programmering 1 (Programmering A) eller motsvarande kunskaper.

Saknar du behörighet?

Om du inte har ett betyg i Programmering 1 men tror att du har grundläggande kunskaper i ämnet, kan vi erbjuda dig att läsa en kurs förberedande kurs i för att bekräfta din behörighet.

Läs mer om hur du kan bli behörig på nbi-handelsakademin.se

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Utbildningens form

Utbildning på NBI/Handelsakademin

Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogik och format. I undervisningen blandar vi nätbaserat lärande med lärande i klassrum och lärande i arbete. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Läs mer om vår studieform på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens innehåll

C# grund - 60 YH-poäng

Agila metoder - 20 YH-poäng

Databaser SQL - 30 YH-poäng

C# fortsättning - 60 YH-poäng

API - 30 YH-poäng

Kvalitativ utveckling - 25 YH-poäng

Webbsäkerhet - 25 YH-poäng

LiA 1 (Lärande i arbete) - 60 YH-poäng

Examensarbete - 30 YH-poäng

LiA 2 (Lärande i arbete) - 60 YH-poäng

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen 400 Yh-poäng

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Backend Developer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
NBI - Handelsakademin
Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...

Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights