Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Molkom
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Animation

Animation

Har du en passion för att teckna och skapa berättelser?

Här kan du utveckla dig estetiskt i en kreativ miljö omgiven av andra med samma intresse av att skapa liv genom bilder.

Animation är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i att animera. Undervisningen sker enskilt, i mindre grupper och i helklass. Animation är den största delen av kursens schemalagda undervisning. På kursen arbetar vi med 2D-animation, klassiskt och digitalt, samt Stop Motion.

Efter avslutade studier på Animation har du möjlighet att fördjupa dig ytterligare genom kursen Animation & Motion Design som startar HT-21. 

Kursen passar även för dig med någon form av NPF-diagnos då det finns resurspersonal med som extra stöd i klassrummet.

Mål för utbildningen

Målet är att lära sig grunderna inom animation och förbereda sig för vidare studier och inför ett framtida yrkesliv som animatör. Du får även möjlighet att utvecklas praktiskt, teoretiskt, estetiskt och socialt utifrån dina intressen.

Utbildningens innehåll:
• Animation (teori och praktik)
• Fysisk aktivitet
• Individuell planering, uppföljning och utvärdering av personliga mål
• Agenda 2030

Egen utrustning/låneutrustning

Skolan tillhandahåller:
Ljusbord
Hårddisk
DSLR-kameror
Ipads
Wacom Cintiq Pro 16 ritplattor
Datorer

Vi använder oss av olika programvaror, men främst Dragonframe och Adobe Animate CC. Till vissa övningar använder vi iPads med utvalda appar.

För mer information om Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningsformulär hittar du på skolans hemsida.

För att din ansökan ska vara giltig ska du även skicka in:

* Personbevis
* Personligt brev (Beskriv varför du söker och vem du är)
* Betyg på senaste högsta utbildning (Ex gymnasium)
* Diagnosutlåtande (om du har en NPF-diagnos)

Du kan också skicka in arbetsprover tillsammans med din ansökan och gärna ange vilka förkunskaper du har, dock inget krav.

Kursintyg

Efter avslutat år på Animation får du ett kursintyg som visar att du har genomfört kursen. För detta krävs att din närvaro är 80 procent eller högre. 

Boende

Om du väljer att bo på skolans internat så bor du tillsammans med övriga studerande på Animation på elevhem Östan eller Västan. De flesta rum på dessa elevhem är enkelrum och har egen toalett och dusch.

För dig med NPF-diagnos erbjuder vi enklare stöd i boendemiljön på elevhemmet, exempelvis stöd i städ och tvätt. Detta stöd finns tillgängligt två dagar i veckan mellan 14:30-16:30.

Kursplan

Kursen består av 39 veckor

Första terminen arbetar vi mycket med traditionell teknik, framför allt med papper och penna, för att enklare kunna fokusera på de praktiska grunderna och beståndsdelarna inom animation. Moment genomförs genom olika övningar, både individuellt och i mindre grupper. Du får också teoretisk undervisning i animationshistoria.
Under andra terminen arbetar vi både traditionellt och digitalt. Du får grundläggande introduktion till digital animation och får möjlighet att utnyttja det du lärt dig under första terminen i ett kortare filmprojekt.

I flera utbildningsmoment delas klassen upp i två grupper och vissa lektioner har hela klassen gemensamt. Under termin två finns möjlighet till grupparbete i filmprojekt.

Utbildningen lägger också vikt vid övningar i berättande, manus och storyboards.

Du får möjlighet under läsåret att sitta ner enskilt och gå igenom din individuella planering, uppföljning och utvärdering av personliga mål.

På Agenda 2030 har vi de globala målen i Agenda 2030 som grundläggande tema. Vi går igenom de olika målen genom diskussioner, filmer samt praktiska övningar. En stor del av innehållet formas, i samråd med undervisande lärare, utifrån de studerandes egna önskemål och intresseområden

Molkoms Folkhögskola

Molkoms Folkhögskola

In English, see separate information below Vill du söka vidare till högre studier eller har du ett intresse inom film, skådespeleri eller hälsa som du vill utveckla eller jobba med? Då kan Molkoms folkhögskola vara platsen för dig. Hos oss...


Läs mer om Molkoms Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Animation

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Molkoms Folkhögskola

Mejerivägen 3 (Box 66)
660 60 Molkom

Tel: 0553 - 100 04
Fax 0553 - 104 96
www.regionvarmland.se

Kursintyg

Efter avslutat år på Animation får du ett kursintyg som visar att du har genomfört kursen. För detta krävs att din närvaro är 80 procent eller högre. 

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Animation från Molkoms Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: