Filtrera efter
Systemutvecklare
YH-utbildning
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Systemutvecklare

Att navigera i den digitala världen och tiden vi lever i kräver specialiserade kunskaper och färdigheter. Som systemutvecklare spelar du en avgörande roll i att designa och utveckla programvara och olika system som möter användarnas behov och förväntningar. Efter en utbildning till systemutvecklare på yrkeshögskola får du en efterfrågad expertis och en mångsidig kompetens.

Varför ska jag läsa till systemutvecklare på yrkeshögskola?

Genom att läsa till systemutvecklare på yrkeshögskola får du som drivs av en passion för teknik och digital innovation en praktisk utbildning som är nära kopplad till arbetslivets behov. Yrkeshögskoleutbildningar har ofta stark koppling till näringslivet och fokuserar på att ge dig de färdigheter och den kunskap som arbetsgivarna och arbetsmarknaden efterfrågar just nu.

Genom samarbete med olika företag får du ofta möjlighet att under din utbildning arbeta med verkliga projekt vilket ger dig värdefull erfarenhet och även möjlighet att bygga upp ett nätverk i branschen. Utbildningen till systemutvecklare på yrkeshögskola är vanligtvis på 400 YH-poäng vilket motsvarar två års heltidsstudier. Det passar därför dig som vill gå en lite kortare utbildning och snabbt komma ut i arbetslivet.

Vad får jag lära mig under en utbildning till systemutvecklare?

Under en utbildning till systemutvecklare på yrkeshögskola får du en bred kunskap inom områden som till exempel programmering, systemdesign och databashantering. Det finns olika inriktningar att välja mellan för dig som vill läsa till systemutvecklare på yrkeshögskola och beroende på vilken inriktning du väljer kommer du också få lära dig olika programmeringsspråk. Du får även lära dig att analysera och designa, samtidigt som du får insikt i projektledning, användbarhet och kvalitetssäkring, vilket ger dig en helhetsförståelse för processen.

Exempel på inriktningar är:

  • Systemutvecklare .NET
  • Javautvecklare
  • Säkerhet

Vad kan jag göra efter att jag har gått en YH-utbildning till systemutvecklare?

Efter avslutad utbildning till systemutvecklare kan du förutom att arbeta som systemutvecklare också arbeta som till exempel mjukvaruutvecklare, webbutvecklare eller applikationsutvecklare. Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer finnas mycket goda jobbutsikter för systemutvecklare framöver.

LIA – lärande i arbete

LIA-praktik är en viktig del i utbildningen till systemutvecklare om du väljer att läsa på yrkeshögskola. Genom praktiken får du som student möjlighet att använda dina kunskaper i riktiga projekt, på riktiga arbetsplatser under handledning av yrkesverksamma. LIA-praktik är ett bra sätt att få erfarenhet, insikt i yrkeslivet och branschen och framför allt en bra möjlighet att bygga nätverk.

Läs en YH-utbildning till systemutvecklare på distans

För dig som vill studera till systemutvecklare men som föredrar flexibilitet och mer självständigt arbete, finns det flera utbildningsarrangörer som erbjuder möjligheten att läsa utbildningen på distans. Yrkeshögskolor erbjuder ofta distansutbildningar som gör det möjligt för dig att studera var som helst, när som helst. Genom att läsa till systemutvecklare på distans har du möjlighet att anpassa dina studier efter dina egna behov och förutsättningar, samtidigt som du får samma kvalitet och relevans som om du läste utbildningen på plats.