Korta YH-utbildningar

Cloud Development

Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
28 oktober, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-13
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
28 oktober, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-13
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Cloud Development

Skaffa specialiserade kunskaper, färdigheter och verktyg för att skapa, hantera och utveckla molnlösningar!

Arbetar du som mjukvaruutvecklare och vill kunna jobba med molnutveckling? Cloud Development ger dig specialiserade kunskaper, färdigheter och verktyg för att skapa, hantera och utveckla molnlösningar. Ubildningen omfattar även migrering, optimering och problemhantering, och du lär dig tillämpa och hantera olika utvecklingsprocesser och verktyg. Utbildningen är på distans, halvfart för att kunna kombinera med arbete och du kan delta var du än bor eller befinner dig

För mer information om Cloud Development, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

28 oktober, 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-13

Så ansöker du

Förkunskaper

  • Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarade inom mjukvaruutveckling/programmering

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Utbildningens form

Studieform och upplägg

Halvfart under 28 veckor. Kursen genomförs på distans och har ett flexibelt upplägg vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete samt att studera oavsett var man bor eller befinner sig. Genom en digital studieplattform livesänds lektioner med möjlighet att interagera med såväl utbildare som med övriga deltagare. Under utbildningen tillhandahålls studieuppgifter som skall lösas individuellt eller i grupp med handledning och frågestunder.

Innehåll

Introduktion till molnutveckling

Syftet med kursen är att ge studenterna en överblick över olika molnplattformar och deras egenskaper, samt att förklara det breda spektrumet av molntjänster från Infrastructure as a Service (IaaS) till Software as a Service (SaaS), vilket ger insikt om ansvarsfördelningen mellan användaren och molnleverantören. Kursen ger även en grundläggande förståelse för molnet och dess prismodeller. Detta är viktigt för att undvika kostsamma misstag, och kursen täcker ämnen som är relevanta för prissättning och kostnadsuppskattning, samt betydelsen av optimeringar.

IAM 

Kursens syfte är att ge studenterna en grundläggande förståelse för IAM (Identity and Access Management) och dess betydelse i molnutveckling. IAM är avgörande för att hantera åtkomst i molnet oavsett vilket moln man använder. Huvudmålet är att säkerställa rättigheter för varje användare, vilket ökar säkerheten och tydliggör rollfördelningen.

Containerization

Denna kurs fokuserar på att göra studenterna bekanta med containers och containerization i molnet. Containers fungerar som ”lådor” i molnet som endast innehåller de nödvändiga OS-biblioteken för att köra applikationskoden, vilket skiljer sig från virtuella maskiner (VM) som kräver mer ”kringmjukvara”. Genom att använda containers kan applikationerna köras med färre resurser, vilket leder till snabbare och mer kostnadseffektiv skalning. Kursen använder branschstandarden Docker som huvudverktyg och inkluderar också stateless-programmering och microservices.

Serverless-utveckling

Denna kurs introducerar konceptet serverless, och ger en förståelse för att utveckla mjukvara/back-end med serverless. Kursen täcker de större molnplattformarnas lösningar för serverless-utveckling, såsom AWS Lambda, Azure Functions och Google Cloud Functions. Serverless innebär att utvecklaren inte behöver bekymra sig om vilken typ av server mjukvaran körs på, även om det fortfarande finns servrar i bakgrunden.

Tech för hållbar utveckling

Denna kurs ökar medvetenheten om hur teknik, särskilt mjukvaruutveckling, kan bidra till en hållbar utveckling inom sociala, ekonomiska och ekologiska områden. Fokus ligger på att visa hur teknik främjar hållbarhet i samhället och betonar tech-sektorns ansvar för att hitta effektiva lösningar på både nationell och global nivå.

Utbildningens mål

Efter kursen ska du ha:

  • Specialiserade kunskaper inom molnutveckling och molnadministration, inklusive optimering och prisestimering.

  • Förståelse för migrering från icke-molnbaserade lösningar till molnmiljö och kunna jämföra med traditionell utveckling.

  • Kunskap om utvecklingsprocesser, metoder och verktyg för molnutveckling och deras tillämpning.

  • Färdigheter i att planera, utföra och identifiera resurser för specialiserade arbetsuppgifter inom molnutveckling och molnadministration.

  • Förmåga att lösa komplexa problem inom molnutveckling och administration av molnlösningar, samt att kommunicera åtaganden och lösningar på engelska.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cloud Development

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
NBI - Handelsakademin
Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...

Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Highlights