YH-utbildning

Systemutvecklare C/C++

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Datum för sista ansökningsdag för ordinarie ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Datum för sista ansökningsdag för ordinarie ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Systemutvecklare C/C++

Systemutvecklare

Som systemutvecklare blir du en expert på att skapa, utveckla och underhålla mjukvarusystem. Detta spännande arbete omfattar allt från kodning och problemlösning till samarbete med andra utvecklare och intressenter för att uppfylla behoven hos både användare och organisationer. Du lär dig viktiga programmeringsfärdigheter, förstår användarkrav och får insikt i mjukvaruarkitektur.

I vår systemutvecklarutbildning fokuserar vi på programmeringsspråken C/C++. Medan C är känt för sin effektivitet och är avgörande inom systemprogrammering, erbjuder C++ objektorienterad programmering och andra avancerade funktioner, perfekt för högpresterande applikationer som spel och grafikprogram. Dessa språk är inte bara kraftfulla utan också mångsidiga, vilket öppnar dörrar till en värld av spännande och varierande utvecklingsmöjligheter.

Vår Sytemutvecklar-utbildning finns i Stockholm men den finns även som en Chas Extended utbildning vilket betyder att den erbjuds på flera orter runt om i Sverige. Orterna som denna utbildning finns på är Malmö, Linköping, Göteborg, Stockholm och Skellefteå. 

Chas Extended Academy

På Chas Extended Academy genomför vi utbildningen genom en modern och tidsenlig approach. Som studerande ingår du i en dynamisk grupp med deltagare från olika städer över hela Sverige. Ni samarbetar i olika projekt och uppdrag genom hela utbildningen, och detta speglar arbetslivets moderna verklighet där team ofta är geografiskt utspridda.

Även om studiegruppen på din ort har fysiska träffar regelbundet varje vecka, innebär stora delar av utbildningen att den genomförs online. Du deltar aktivt i online-sessioner och samarbetar digitalt med dina teammedlemmar från andra orter i olika projekt och större uppgifter. Chas Extended Academy-konceptet erbjuder en unik möjlighet att samarbeta och nätverka med studerande från flera orter, vilket berikar din utbildning med kreativa idéer, nya perspektiv på problemlösning och möjligheten att skapa värdefulla kontakter över hela Sverige.

Vi samarbetar med Strawberry hotel för alla våra Extended utbildningar och det innebär att alla fysiska träffar görs i ett modernt konferens rum hos dem på den ort du studerar. 

För mer information om Systemutvecklare C/C++, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

september 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska
 • Sista ansökan: Datum för sista ansökningsdag för ordinarie ansökan.

september 2025

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska

Kursinnehåll

Under utbildningens två år kommer du att få läsa 10 kurser som ger dig en gedigen grund både inom de teoretiska och de praktiska kunskaperna som behövs för att jobba som Systemutvecklare.

 1. IT Tech and Operation: Denna kurs ger dig en solid teoretisk grund i IT och systemutveckling. Du lär dig om olika tekniker och yrkesroller inom större teknikstackar, med fokus på inbyggda system.

 2. Programmering i C och C++: En introduktionskurs i C och C++ som lägger grunden för din systemutvecklingsutbildning. Du kommer att få grundläggande kunskaper och färdigheter i dessa programmeringsspråk, objektorienterad programmering, och versionshantering.

 3. Hårdvara och Operativsystem: Denna kurs introducerar dig till hårdvarukomponenter och operativsystem, vilket är avgörande för utveckling av inbyggda system. Du lär dig om processorer, assembler och hårdvarunära programmeringsspråk.

 4. Systemutveckling för Inbyggda System: Fokuserar på utveckling av inbyggda system, inklusive hantering av begränsade resurser, felsökningsverktyg och IT-säkerhet. Du kommer att stärka dina färdigheter i att utveckla specialiserad programvara för inbyggda system.

 5. Projektmetodik och Agila Metoder: Ger dig kunskap om olika projektmetoder med ett fokus på agila metoder som Kanban och Scrum. Du lär dig om projektledning och gruppdynamik i agila projekt.

 6. Hosting, CI/CD och Arbetsmetodik: En överblick över hostinglösningar, CI/CD-pipelines och versionshantering med Git, samt hur man implementerar och använder dessa tekniker i utvecklingsprojekt.

 7. Webbutveckling och Webbteknik: Denna kurs täcker grundläggande webbteknologier och hur de används för att skapa webbplatser och applikationer, inklusive HTML, CSS och JavaScript.

 8. Användbarhet och Tillgänglighet: Fokuserar på att designa användarvänliga gränssnitt, med betoning på UX och tillgänglighet för olika användare.

 9. Lärande i Arbete (LIA): En praktikperiod där du tillämpar dina teoretiska kunskaper och färdigheter i verkliga arbetsprojekt, med fokus på C/C++ programmering och systemutveckling för inbyggda system.

 10. Examensarbete: Ett avslutande projekt där du tillämpar dina kunskaper i systemutveckling för att ta fullt ansvar för ett projekt inom inbyggda system.

Behörighet

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

 • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Upplägg

Efter utbildningen erhåller du en yrkeshögskoleexamen och får ett examensbevis. 

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Studieorter

Efter en examen som Systemutvecklare med inriktning på C/C++, står du inför en mängd olika karriärmöjligheter, särskilt inom områden som kräver djup teknisk expertis och förståelse för hårdvarunära programmering. C och C++ är kraftfulla språk som används i många avancerade teknikområden. Här är några av de roller och arbetsområden du kan utforska:

 1. Inbyggda Systemutvecklare: Arbeta med att utveckla och underhålla programvara för inbyggda system, såsom mikrokontroller och andra elektroniska enheter som används i allt från hushållsapparater till bilar och industriella maskiner.

 2. Programvaruingenjör: Fokusera på att utveckla och underhålla komplexa mjukvarusystem, vilket kan inkludera operativsystem, datorsystem, och applikationer som kräver effektiv resurshantering och prestanda.

 3. Systemarkitekt: Ansvara för att planera och designa övergripande systemarkitekturer, ofta i miljöer där prestanda och effektivitet är kritiska faktorer.

 4. Spelutvecklare: Inom spelindustrin används C++ brett för att utveckla spelmotorer och komplexa spel, där språkets effektivitet och flexibilitet är avgörande.

 5. Backendutvecklare: Utveckla server-side applikationer och system som kräver optimerad prestanda, exempelvis för finansiella system, högpresterande databaser eller storskaliga distributionsplattformar.

 6. Forskning och Utveckling: Bidra till forskningsprojekt som involverar avancerad teknikutveckling, till exempel inom områdena artificiell intelligens, maskininlärning eller dataanalys, där C/C++ ofta används för prototypning och utveckling.

 7. Automationsingenjör: Inom industriell automation och robotteknik, där C/C++ används för att utveckla mjukvara som styr maskiner och processer.

 8. Freelance Utvecklare: Arbeta som frilansare eller konsult, där du kan dra nytta av din specialiserade kunskap i C/C++ för att ta dig an olika projekt.

En examen som Systemutvecklare i C/C++ öppnar dörren till många tekniskt utmanande och högt belönande roller. Din kunskap kommer att vara värdefull i många olika sektorer, från elektronik och telekommunikation till bilindustrin och försvar. Ditt arbete kan ha en betydande inverkan på utvecklingen av nyskapande teknologier och produkter.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare C/C++

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights