YH-utbildning

Systemutvecklare C/C++

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Längd
2 år
Få mer information om utbildningen 👍

Systemutvecklare C/C++

Under de senaste åren har efterfrågan på just systemutvecklare som förstår inbyggda system (embedded) ökat, framförallt på grund av utvecklingen med uppkopplade prylar (IoT) och annan specialiserad teknisk utrustning. Genom att välja detta program blir du duktig på systemutveckling med betoning på inbyggda system. C/C++ är även ett av de bästa språken i hela världen för att skapa spel.

Som Systemutvecklare C/C++ är du en person som ansvarar för att skapa och underhålla program som använder programmeringsspråket C och C++. Du ansvarar för att skapa programvaror som är effektiva, robusta och uppfyller kraven enligt relevanta kravspecifikationer. Du jobbar även med att förbättra och optimera befintliga program för att säkerställa att de uppfyller kraven. Du skapar verktyg som används för att analysera och modifiera befintliga program. Efter utbildningen har du en god förståelse för olika programmeringsspråk och databaser, samt förmåga att identifiera, diagnostisera och lösa problem. Du har även goda kunskaper i olika systemarkitekturer och kan hantera tidskrävande problemlösning.

Utbildningen ingår i upplägget Chas Extended Academy vilket innebär att utbildningen ges på flera studieorter i Sverige:

LIA (Lärande i arbete)

Praktik

Omfattning:120 yrkeshögskolepoäng / 24 veckor

För mer information om Systemutvecklare C/C++, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande. Om du har en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt till Svenska eller Engelska för att vi ska kunna bedöma den.

Du är behörig om du uppfyller följande krav:

 • Du har grundläggande behörighet 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Programmering 1, eller motsvarande.

Om du saknar behörighet i Programmering 1 kan du anmäla dig till vårt programmeringstest på plats i Stockholm. Om du saknar andra behörigheter kan du söka via reell kompetens

Vad behöver jag för min utbildning? 

Alla våra utbildningar kräver att man har en laptop och det är du som studerande som ansvarar och bekostar denna själv.Krav på laptop är att den ska vara max 8 år gammal, ha 8 GB ram och helst ska datorn ha SSD.Gällande headset så fungerar mobilens utmärk.

Upplägg

Programmet är tvåårig. Under det första året går vi igenom olika viktiga områden för yrkesrollen och du lär dig både teori och praktisk tillämpning. Under det andra året genomför du framförallt ditt examensarbete och en lång LIA-kurs (praktik på arbetsplats). Examensarbetet sätter en arkitekturell prägel påarbetetoch ser till att du kan använda din inhämtade kunskap och dina färdigheter i ett bredare perspektiv genom att genomföra ett utmanande projekt inom systemutveckling med fokus på eget ansvar. Ditt val av LIA och examensarbete ger dig stora möjligheter att forma din egen framtida inriktning.

På Chas Extended Academy genomför vi utbildningen i distribuerade team. Som studerande tillhör du en ”klass” med deltagare från flera städer i Sverige. Ni arbetar tillsammans i projekt och uppdrag under utbildningen, men klassen och medlemmarna i ditt projektteam befinner sig inte på samma geografiska plats.

Studiegruppen på ”din” ort träffas ändå på plats varje vecka. Men andra dagar under veckan deltar du online. Och i projekten och de större uppgifterna jobbar du distribuerat. Det distribuerade upplägget innebär att du får chansen att samarbeta med andra studerande på flera orter. Det ökar sannolikheten för kreativa idéer och nya perspektiv på problemlösning och ger dig förhoppningsvis nya kontakter på andra ställen i Sverige.

Studieorter

Utbildningen kan läsas i:

 • Skellefteå
 • Stockholm
 • Linköping
 • Malmö
 • Göteborg 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare C/C++

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - Av branschen För branschen

Som student på Chas Academy får du möjlighet att bli utbildad av lärare med erfarenhet från arbetslivet. Under två år kommer du genomgå ett program av kurser som präglas av professionalism och entreprenörskap.  I nära samarbete med partnerbolag i branschen...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights