Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Studera i Skellefteå

Ge idéerna plats

Skellefteå är idrottens och musikens stad. Här är det enkelt att kombinera stadsliv med naturupplevelser. Du som vill studera i Skellefteå kan bland annat välja mellan universitet, komvux och yrkeshögskola. Hitta din utbildning nedan!
Visar 1-20 av 145 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 145 träffar
1
2
3
4
...
8

Hitta din utbildning i Skellefteå

Hitta din utbildning i Skellefteå

Skellefteå ligger i Västerbotten på Norrlandskusten. I Skellefteå kommun bor cirka 72 00 invånare. Traditionellt sett är Skellefteå en industristad. Gruvbolaget Boliden, som producerar guld, zink och koppar, är den största arbetsgivaren i Skellefteå. Även skogen och vattenkraften är viktiga naturtillgångar för staden.

Positivt studieklimat i Skellefteå

På senare år har många småföretag blomstrat upp i Skellefteå, flera av dessa inom IT-sektorn. I staden finns stor entreprenörsanda och kommunen uppmuntrar invånarna att satsa på sina idéer.

Utbytet mellan offentlig sektor, näringsliv och utbildningsväsendet är väl utvecklat. Detta ger dig som vill studera en utbildning i Skellefteå ett positivt studieklimat. Kommunen själv uttrycker det på följande sätt:

” I Skellefteå finns ovanligt bra förutsättningar för alla människor att tänka nya tankar och välja sin egen väg.”

Studera en utbildning i Skellefteå

Trots att Skellefteå är en liten stad erbjuds utbildningar vid både högskola, universitet, komvux och Yrkeshögskola. Detta genom ett campus som samlar utbildningar inom många olika områden. Här studerar drygt 1 600 studenter. Campus Skellefteå erbjuder bostadsgaranti för nyinflyttade studenter, vilket underlättar för dig som vill studera i Skellefteå och oroar dig för att hitta studentbostad.

Student i Skellefteå

Du som är musikintresserad känner med stor sannolikhet till Skellefteå sedan tidigare. Flera populära rockgrupper har startat i staden och släppt skivor på det lokala skivbolaget. Även idrotten har satt sin prägel på Skellefteå. Stadens ishockeylag tillhör landets bästa.

Några mil utanför Skellefteå ligger en flygplats som har dagliga avgångar inrikes såväl som utrikes. En intressant fakta är att Skellefteå inte erbjuder persontrafik på järnväg. Detta gör staden till den största i landet som helt saknar detta. Dock finns bussförbindelser till närmaste tågstation som ligger i Bastuträsk.

Du som väljer att studera i Skellefteå har möjlighet att enkelt kombinera stadsliv med naturupplevelser. Få städer kan erbjuda samma närhet mellan naturen och stadens lite mer livliga utbud. I Skellefteå anordnas festivaler, konserter och sportevenemang under hela året. Du som är naturintresserad inser snart att den norrländska kustremsan är väl värd att upptäcka.

Nu när du vet mer om Skellefteå stad återstår bara att hitta en utbildning som passar dig. Lycka till!

Jämför dina favoriter