Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Studera i Kalmar

Alla Tiders Kalmar

Kalmar är en studentstad på framväxt och kan erbjuda dig den lilla stadens charm kombinerat med den stora stadens utbud. I denna vackra havsstad finns flera utbildningar att välja på, oavsett om du vill plugga på universitet, gå på komvux eller kanske en yrkesutbildning.
Visar 1-20 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 92 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Studera i Kalmar

Kalmar är beläget på den småländska östkusten och i staden bor cirka 40 000 människor. Kalmar har växt och utvecklats stadigt under de senaste åren och kan nu erbjuda en större stads utbud, framförallt inom handel. Samtidigt har staden lyckats behålla småstadens charm och en genuin känsla. Allt du behöver finns en promenad eller kort cykeltur bort. Utbildningarna som erbjuds i Kalmar bedrivs på centralt belägna platser. Kalmar är en stad väl anpassad för studenter!

Kalmar är framstående i forKalmar slottskning inom bland annat miljö och naturvetenskap, mycket tack vare närheten till Östersjön och Öland. I och med närheten till vattnet kan också flera populära utbildningar inom sjöfart bedrivas i staden.

Historien är ständigt närvarande i Kalmar eftersom staden är en av Sveriges äldsta. Här finns därför många välbevarade byggnader med flera hundra år på nacken och ett besök på Kalmar slott tar dig tillbaka ända till medeltiden. Runtom i Kalmar stad finns flera vackra parker och grönområden med utsikt över Kalmarsund. Under årets varmare månader är detta populära tillhåll för studenter såväl som kalmariter. Du som gillar sol och bad har flera centralt belägna stränder och badplatser att välja på. Dessutom finns Öland bara en bro bort!

Studentbostad i Kalmar

Kalmar kommun erbjuder bostadsgaranti. Detta innebär att du är garanterad en studentbostad inom högst två månader efter det att du registrerat dig som bostadssökande. De allra flesta av studentbostäderna är centralt belägna och i anknytning till de olika utbildningar som erbjuds.

» Universitets- och högskoleutbildningar i Kalmar
» Yh-utbildningar i Kalmar
» Ky-utbildningar i Kalmar
» Folkhögskoleutbildningar i Kalmar
» Komvux- och vuxenutbildningar i Kalmar
» Yrkesutbildningar i Kalmar

Jämför dina favoriter