Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Studera i Eskilstuna

Eskilstuna - Den stolta fristaden

Läs en utbildning i Eskilstuna och välj mellan att studera på Högskola, yrkeshögskola, Komvux eller varför inte gå en yrkesutbildning? Som student i Eskilstuna får ta du ta del av en stad med kreativa miljöer, entreprenörskap och ett blomstrande kultur- och nöjesliv.
Visar 1-20 av 254 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 254 träffar

Mer om Studera i Eskilstuna

Läs en utbildning i Eskilstuna!

Eskilstuna är Sveriges femtonde största stad belägen i Södermanland. Det är en av få svenska städer som har en växande befolkning. Eskilstuna har ett strategiskt läge i den expansiva Stockholm-Mälarregionen och genom staden rinner Eskilstunaån. Eskilstuna är den stolta fristaden med kreativa miljöer, entreprenörskap och ett blomstrande kultur- och nöjesliv. Eskilstunas kommun har som uppgift att stimulera innovationer och nyföretagande samt att attrahera nya etableringar till kommunen.

Rikt kulturliv i Eskilstuna!

Varierat kulturliv

Det finns cirka 13 000 studenter på högskolan som delvis ligger i Eskilstuna. Högskolan har ett nära samarbete med företag och offentlig sektor med en tydlig miljöprofil. Förutom de utbildningar som finns på högskolan, finns även Yh-utbildningar, yrkesutbildningar och Komvux.    

När du inte studerar i Eskilstuna kan du uppleva det fantastiska friluftslivet. Det finns många vackra områden i Eskilstuna som går att utforska. Ge dig ut på vandring eller bara strosa runt i fina parker nära vattnet. Är du intresserad av idrott? Då är förutsättningarna stora att just den idrotten du söker finns i Eskilstuna då staden satsat på en mängd anläggningar och hallar för att uppfylla behovet. Eskilstuna har ett rikt och varierat kulturliv med ett flertal scener för olika evenemang. Om du vill vila hjärnan från studierna, varför inte besöka djuren i Parken Zoo! I djurparken finns sällsynta och spännande arter från hela världen.

Studentboende i Eskilstuna

Som student i Eskilstuna finns många boendemöjligheter. Korridorrum mitt i stan, egen lägenhet nära centrum, välj själv och låt bostadeskilstuna.se guida dig!
När du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria. Bostad söker du genom att kontakta något av bostadsbolagen.
Bostadsgarantin gäller ifall du är antagen på en högskoleutbildning i Eskilstuna. Det vill säga, om en utbildning ges i Eskilstuna gäller bostadsgarantin för Eskilstuna.

Jämför dina favoriter