Komvux- & vuxenutbildning

Installationselektriker

Movant, i Göteborg (+7 orter)
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbilda dig till elektriker hos Movant!

Elektrikern är ofta den som drar ledningar i nya bostäder, kontor, köpcentra och liknande. Man kan också arbeta med ombyggnation och renoveringar av befintliga hus. Det är ett rörligt och varierande arbete och det kan ske både på höga höjder och i trånga utrymmen. Arbetet kan vara tungt, t ex när man ska montera in kablar och elcentraler. Man arbetar både utomhus och inomhus. Säkerheten är viktig och kräver att man är noggrann. Man arbetar i regel i ett arbetslag.

Utbildningen till elektriker ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer Skolverkets rekommendationer på utbildningsplan samt de kvalitetskrav som ställs av Elbranschens Centrala Yrkesnämnd - ECY.  

» Vill du veta mer om utbildningen installationselektriker?
   Skicka in en intresseanmälan för mer information!

För mer information om Installationselektriker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till Komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.

För att få certifikat efter din tid som lärling på ett företag kräver branschen även att du ska ha godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1, Matematik 1a, Engelska 5 – eller motsvarande. Detta har du även möjlighet att läsa in efter dina studier hos oss. Det krävs även ett godkänt Gymnasiearbete.

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Lund

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Lund! Boka via mail lund@movant.se så tar vi emot er på fredagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Halmstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Halmstad! Vi tar emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Jönköping

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Jönköping! Vi tar emot er på torsdagar kl. 15:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. Mejl: pia.axelsson@movant.se

Eskilstuna

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Eskilstuna! Boka via mail elin.bratt@movant.se  så tar vi emot er på torsdagar kl. 13:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kalmar

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Kalmar! Kontakta oss via mejl stefan.eriksson@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Helsingborg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Helsingborg! Boka via rektor Magdalena Tegeborn O'Keeffe på  076 101 41 42 så tar vi emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Uppsala

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Uppsala! Kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Lorencita Eckerström, mejl lorencita.eckerstrom@movant.se, för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Varberg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Varberg! Kontakta Sanna Nygard för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.                      Mejl: sanna.nygard@movant.se

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Installationselektriker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
1/5
Trött student
27 mar 2021
Ingen riktig utbildning

Blir klar installationselektriker nu 2 April 2021 och har läst utbildningen på Movant i Göteborg. Skolan har hållit dålig kunskap nivå på allt från dag ett, lovar att allt skal...

Visa mer
1/5
KNJ
20 mar 2021
Installationselektriker Göteborg

Vi har en lärare på ALLA el ämnen, det förstår ju vem som helst att det inte kommer att fungera. Hens tid räcker inte till och upplägget är riktigt illa. 19 elever i klassen fö...

Elsa Christensen
24 mar 2021
Hej! Vi på Movant i Göteborg beklagar att du är missnöjd med din utbildning. Vi hade e...
Visa mer
1/5
Dålig elektriker
20 mar 2021
Totalt värdelöst

Dem är CSN-berättigade. Resten är totalt skit. För mig känns det som att Movant i Göteborg bara försökte hitta en lärare med erfarenhet inom el så snabbt som möjligt, och då h...

Elsa Christensen
24 mar 2021
Hej! Vi beklagar att du är missnöjd med Movant i Göteborg. Vi följer Skolverkets utbild...
Visa mer
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights