Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Bagare och konditor

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Eskilstuna
78 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på skolan där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

För mer information om Bagare och konditor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Utbildningen sker på skolan, två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:00 och 15:30.

OBS! Under praktiken kan obekväma tider förekomma då yrket ibland kräver tidiga morgnar och helger.

Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

Kursinnehåll

 • Orienteringskurs 60p
 • Bageri 1 100p
 • Hygien 100p
 • Konditori 1 100p
 • Livsmedels- och näringskunskap 1 100p
 • Service och bemötande 1 100p
 • Bageri 2 200p
 • Choklad och konfektyr 100p
 • Konditori 2 200p
 • Bageri 3 100p
 • Konditori 3 100p
 • Branschkunskap inom Restaurang och livsmedel 100p
 • Konditori 4 eller Bageri 4 100p
 • Gymnasiearbete 100p
  Totalt: 1400p

Efter utbildningen

Bagare och konditorer kan arbeta på större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger eller på mindre bagerier och konditorier som har egen servering. Bagerier och konditorier finns över hela landet.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.

Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Reportage

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bagare och konditor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Gymnastikgatan 2
632 20 Eskilstuna

Tel: 010-43 44 000

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 55 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bagare och konditor från Astar, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?